Zistili sme: Kedy konečne zmizne táto rozkopávka na Dostojevského rade?

14.10.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Vodiči smerujci po nábreží Dunaja smerom k nákupnému centru Eurovea sa počas dopravnej špičky pred Šafárikovým nábrežím zdržia pre rozkopávku, ktorá už dlhšie blokuje jeden jazdný pruh. Zisťovali sme, o akú rozkopávku ide a kedy bude cesta opäť v poriadku.

Viackrát, keď sme išli okolo, na mieste sa prakticky nič nedialo. Poiaľ ide o dôvod rozkopávky a termín jej ukončenia, na magistráte nás odkázali na Bratislavsú vodárenskú spoločnosť. 

"V tomto prípade ide o vážnu poruchu na veľkom kanalizačnom zberači DN1800, ktorý odvádza odpadové vody (splaškové ako aj dažďové vody) z veľkej časti Starého Mesta. Navyše pri odkrývaní poruchy sa ukázalo, že kanalizácia je vo veľmi zlom stave a nestačí iba opraviť lokálnu poruchu, ale treba rekonštruovať väčšiu časť potrubia," vysvetlil nám hovorca BVS Peter Podstupka.

Zdroj: ms

Autá pred odbočkou k nákupnému centru musia ísť iba v jednom pruhu.

"BVS má záujem urobiť opravy čo najrýchlejšie, ale situáciu komplikuje niekoľko faktorov. Pri súčasnom daždivom počasí je kanalizácia zaplnená do tej miery, že nie je možné pokračovať v opravách a je nutné počkať, kým prestane pršať a hladina v kanalizácií klesne. Hneď potom budeme môcť začať s renováciou kanalizácie, ktorá však musí spĺňať viacero technologických termínov. Podľa aktuálne platného harmonogramu (a predpovedi počasia) počítame s obnovením prác na prelome tohto a budúceho týždňa, ale aj napriek tomu bude cesta v plnom profile sprejazdnená až na konci novembra 2020," dodal s tým, že BVS sa ospravedlňuje všetkým vodičom za vzniknuté komplikácie a aby sa podobné situácie v budúcnosti opakovali čo najmenej, pripravuje veľký plán modernizácie vodárenskej infraštruktúry, ktorý sa už pomaly rozbieha.

Zdroj: ms

Pohľad na rozkopávku z opačného smeru.

Zdroj: ms

Jama nekomplikuje život iba vodičom, ale aj chodcom.

Zdroj: ms

Rozkopávka zaberá naozaj dosť veľký piestor.

r(ms)

Páčil sa vám článok?