FOTO: Kam pôjdu peniaze, ktoré sa podarilo získať prevádzkou vyhliadkového kolesa na nábreží?

25.9.2020

Zdroj: MČ Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Šek v hodnote päťsto eur odovzdala spoločnosť Tour4U riaditeľke Základnej školy Matky Alexie na Palackého ulici v bratislavskom Starom Meste. Peniaze použije škola na nákup pomôcok na inovatívnu výuku matematiky Hejného metódou.

Myšlienka podporiť neúspešných žiadateľov o dotácie z dotačnej schémy Starého Mesta vzišla z iniciatívy starostky mestskej časti Zuzany Aufrichtovej. „Objem finančných prostriedkov v dotačných výzvach je, žiaľ, obmedzený, hľadala som preto spôsob, ako kvalitné projekty podporiť inak,“ vysvetlila Z. Aufrichtová. „Práve preto som využila ponuku prevádzkovateľa vyhliadkového kolesa, ktorý chcel časť zo vstupného venovať na dobrý účel. Navrhla som mu, aby obdaroval jedného z neúspešných žiadateľov,” upresnila Z. Aufrichtová.

„Po prezretí viacerých projektov sme sa rozhodli podporiť práve ZŠ Matky Alexie. Predovšetkým preto, že veľmi oceňujeme progresívny prístup k vyučovaniu matematiky, ktorý by bolo dobré aplikovať aj na ďalších základných školách. Potom preto, že tento projekt skončil tesne pod čiarou v dotačnej výzve Starého Mesta – no a aj preto, že táto škola je najbližšie k vyhliadkovému kolesu na nábreží,“ objasnil dôvody podpory František Fabian z Tour4U. „Veľmi nám záleží na skvalitnení vzdelávania, lebo je to jediná možnosť, ako posunúť spoločnosť dopredu.“ Ako F. Fabian dodáva, finančný dar pochádza zo vstupného získaného práve prevádzkou vyhliadkového kolesa na Vajanského nábreží.

Zdroj: MČ Staré Mesto

​Riaditeľka ZŠ Matky Alexie 500-eurový šek veľmi pomôže. Pomôcky na výuku matematiky Hejného metódou sú totiž pomerne nákladné a škola by si ich nemohla dovoliť v takom počte, ako teraz. „Som veľkou fanúšičkou tejto metódy, pretože naučí deti matematiku bez toho, aby z nej mali strach. Okrem toho, dá sa aplikovať nielen v škole, ale aj v živote, keďže učí deti logicky uvažovať,“ uviedla riaditeľka školy Monika Vašková.

Školenie na výuku matematiky Hejného metódou absolvovali učiteľky 1. stupňa minulý školský rok, od 2. septembra už triedy nabehli na riadnu výuku. „Som veľmi vďačná pani starostke a pánovi Fabianovi za toto riešenie,“ uzavrela M. Vašková.

(ts)

Páčil sa vám článok?