Návrat k starému názvu: Na obchodnom dome na Kamennom námestí už svieti nápis Prior

20.9.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Ako sa bude volať? Túto otázku si kládli viacerí Bratislavčania, keď budovu obchodného domu MY na Kamennom námestí v centre Bratislavy kúpil v januári 2019 žilinský podnikateľ George Trabelssie. Realita je však taká, že väčšina starých Brastislavčanov budove dodnes nepovie inak ako Prior, keďže za socializmu to bol jediný Prior v celom meste. A vyzerá to tak, že tento starý zabehaný názov ponesie obchodný dom aj po rekonštrukcii zo strany nového majiteľa.

Na budove, ako sme si všimli, už svieti staré známe logo Prioru. Nenápadný nápis MY, ktorý sa nachádzal na mieste pod terajším logom, je už zakrytý. Oslovi sme i spoločnosť George Trabelssieho, či nám môže oficiálne potvrdiť, že nový názov obchodného domu bude osvedčený Prior. Spoločnosť sa však k tomu nateraz nevyjadruje.

Vo vnútri budovy je otvorených už viacero prevádzok, najvyužívanejšie sú určite potraviny v podzemí, ale rozsiahle časti priestoru sú stále rekonštruované.

FOTOGALÉRIA:

Kedy bude rekonštrukcia ukončená a prevádzky otvorené, zatiaľ nevieme, dlho to už zrejme nepotrvá. Ako v rozhovore pre bratislavskenoviny.sk v januári 2020 prezradil George Trabelssie, do vzhľadu fasády budovy, ktorá má architektonický rozmer, sú tu travertínové obklady, zvonkohra a celkovo patrí medzi najznámejšie stavby v Bratislavezasahovať nechce. "Do fasády nechceme zasahovať,  chceme zveľadiť  okolie. Chceme tu mať kaviarne, terasy, aby sa ľudia cítili príjemne už pred vstupom do objektu," uviedol vtedy.

Podľa podnikateľa plánujú posilniť najmä gastro oblasť, ktorá v "starom Tescu" výrazne absentovala. Celkovo by tu malo byť 14 gastroprevádzok. "Na prvom poschodí bude jedna z najväčších gastroprevádzok v Bratislave. "Chceme, aby to bolo atraktívne ako pre Bratislavčanov, tak aj pre turistov. Aktuálne sa v tejto časti pracuje na drevenom vyvýšenom sedení. Takisto úplne nová je aj kachličková podlaha. Do dvoch mesiacov chceme mať kompletne otvorené všetky prevádzky," hovorí.

(ms)

Páčil sa vám článok?