V Starom Meste sa dá o dotáciu požiadať do konca septembra

17.9.2020

Zdroj: FB Staré Mesto - srdce Bratislavy

Páčil sa vám článok?

O dotáciu na podporu kvalitného verejného priestoru sa dá v bratislavskom Starom Meste požiadať ešte do konca septembra. Maximálna výška dotácie je 3000 eur. Výzva spadá pod neziskový Fond architekta Weinwurma, ktorý zriadila mestská časť. Samospráva o tom informuje na webovej stránke i sociálnej sieti.

"O dotáciu môžu požiadať fyzické i právnické osoby so vzťahom k mestskej časti. Využiť ju môžete napríklad na obnovu fasády a priečelia bytových domov či predzáhradiek," podotýka mestská časť. Financie sa dajú použiť napríklad aj na výmenu brán či odstránenie grafitov. Na výzvu je vyčlenených 31.000 eur, žiadatelia vyčerpali okolo 10.000 eur.

Neziskový fond zriadený Starým Mestom vznikol 30. augusta 2019, teda v deň narodenia architekta Friedricha Weinwurma (1885 - 1942), ktorý sa v 20. až 40. rokoch 20. storočia podieľal na urbanistickom rozvoji Bratislavy, obzvlášť Starého Mesta.

Finančné prostriedky novej dotačnej schémy pochádzajú z darov aktérov pôsobiacich na území mestskej časti, ktorí chcú popri svojich projektoch skvalitniť verejný priestor. Neziskový fond doteraz vyhlásil doteraz tri výzvy. Druhá sa týkala podpory mestskej kultúry a umelcov, na ktorú bolo alokovaných 14.000 eur. Tretia výzva bola vyhlásená na podporu poskytovania sociálnych služieb a na sociálnu pomoc, alokovaných bolo 26.000 eur. Pri týchto výzvach už nie je možné podávať ďalšie žiadosti, alokovaná suma už bola vyčerpaná.

(TASR)

Páčil sa vám článok?