FOTO: V Starom Meste pribudol nový trvalý street food

17.6.2020
0

Zdroj: Barbora Jančárová

Páčil sa vám článok?

Poľná ulica v bratislavskom Starom Meste (medzi Medickou záhradou a Ondrejským cintorínom) sa mení na trvalú street food zónu. Pochutnať si tu môžete na rôznych špecialitách.

"Kvalitný verejný priestor je pre nás dôležitý. Baví nás oživovať zašlú slávu roky nevyužitých ulíc, vrátiť do nich život. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sa Technické služby Starého Mesta rozhodli pretransformovať Poľnú... na nefalšovaný, trvalý staromestský street food," informovala samospráva na sociálnej sieti.

Pár stánkov s potravinami či kávou ste tu mohli nájsť aj v minulosti, no po novom sa výber a kvalita služieb rozširuje. Nájdete tu aj menej tradičné jedlá ako raclette, kurací a hovädzí bowl (miska s gurmánskym výberom), thajské rybacie kari s ryžou, cuketové placky či donutky. Samozrejmosťou je káva i domáce limonády, po obede si môžete nakúpiť čerstvú zeleninu či bylinky zo Žitného ostrova. Tie si môžete natrhať z prepraviek s hlinou. Čoskoro by mal pribudnúť aj predaj kvetov.

FOTOGALÉRIA:

Ako nám ešte priblížili na miestom úrade, na mieste je šesť streetfoodových predajcov, z toho štyria s jedlom (robia aj menučka, jeden stánok tu je už z predošlej éry), jeden s nápojmi a jeden s donutkami. Starý stánok s langošmi je preč. Zatiaľ v dvoch stánkoch sa dá platiť kartou (raclette a Kalifornian), predajcovia berú aj stravné listky.  Ceny jedla sa pohybujú od 5 eur do 8 eur. Používa sa recyklovateľný riad (aj drevené príbory). 

Stánky sa otvárajú o jedenástej, končia okolo pol piatej a sú otvorené každý pracovný deň. V prípade záujmu nebude problém, aby boli otvorené dlhšie. 

​(ms)

Páčil sa vám článok?