FOTO: Galéria Nedbalka otvorila už po tretíkrát v centre mesta Dáždnikovú ulicu

2.6.2020

Zdroj: Galéria Nedbalka

Páčil sa vám článok?

„Tento veľmi obľúbený projekt sme zaradili do stálych aktivít galérie Nedbalka a dnes vidíme nádherný výsledok,“ povedala Miloslava Pašková spoluzakladateľka a majiteľka galérie, v ktorej majú radosť z toho, že Nedbalka opätovne priniesla do bratislavských ulíc niečo milé, z čoho majú ľudia potešenie a radosť.

"Dáždniková ulica v réžii Galérie Nedbalka sa tento rok inšpiruje dielom Ľudovíta Fullu - Návrh mozaiky pre EXPO v  Montreale (1967). Dielo je zaradené v stálej expozícií a bude vystavené aj na pripravovanej výstave Ľudovít Fulla – Fragmenty pod kurátorským vedením Kataríny Bajcurove, ktorá žiaľ pre situáciu s pandémiou bola presunutá na ďalší rok," skonštatovala Miloslava Pašková. 

 Dáždniková ulica sa prvýkrát objavila v portugalskom meste Águeda pri príležitosti festivalu Ágitagueda. Farebný fenomén sa neskôr objavil v Rumunsku, Veľkej Británii, Nemecku, Španielsku, Kórei, Chorvátsku Talliansku a inde vo svete.

"Staňte sa aj vy turistami vo vlastnom meste a príďte si spraviť skvelú fotku a navštíviť nádherné priestory galérie," vyzývajú organizátori obľúbeného pouličného podujatia.

(ars) 

Páčil sa vám článok?