VIDEO: Nádherné zvuky, ani by ste neverili, že ste sa ocitli v centre Bratislavy

17.5.2020
0

Zdroj: Ivana Varosova

Páčil sa vám článok?

Neuveriteľne nádherné nedeľné ráno. To si mohli dnes povedať Bratislavčania, ak sa prešli v centre mesta, konkrétne na Palisádach. Veď posúďte sami.

Na Palisádach, presnejšie pri ZŠ M. Hodžu, ešte aj o ôsmej ráno panoval úplný pokoj, ktorý nenarúšal ani hluk áut. Krásnu atmosféru dopĺňal spev viacerých operencov. Započúvajte sa do zvukov z videa, ktoré nakrútila Bratislavčanka Ivana.

Video z Palisád (zvuk nevyhnutný):

"Najhlasnejšie na zázname počuť spev drozda čierneho - je to typický "mestský" spevák, ktorého počuť často už nadránom, za tmy, ale aj počas dňa a najmä večer. V pozadí počuť aj hrdličku záhradnú, sýkorku a tiež vrabce domové, ktoré sú typickou zvukovou kulisou mesta," priblížil pre bratislavskenoviny.sk spisovateľ, novinár a amatérsky ornitológ Márius Kopcsay.

"K výrazným mestským spevákom (ktorí na nahrávke nie sú) patrí aj penica čiernohlavá. A samozrejme, lastovičky a belorítky, ich počty sa však výrazne znížili, pretože nové fasády im ničia priestory na hniezdenie... A napokon k Bratislave patrí typické hvízdanie dážďovníkov od svitu do súmraku," dodal.

(ms, úvodná foto je z neďalekej Šulekovej)

Páčil sa vám článok?