Otvárajú sa aj tradičné trhy Starej tržnice, ale fungovať budú inak

13.5.2020
0

Zdroj: FB Stará tržnica

Páčil sa vám článok?

Po konzultácii s hygienikmi sa už túto sobotu bude môcť opäť konať potravinový trh Trh-Piac-Markt, ktorý sa vždy organizoval v budove Starej tržnice v centre mesta. Tentoraz to bude inak.

Prvý Trh-Piac-Markt sa po nútenej prestávke spôsobenej koronakrízou uskutoční v špeciálnom, obmedzenom režime na námestí pred Starou tržnicou, teda nie v budove. „Trh bude prebiehať od 9.00 do 15.00 hodiny a zúčastní sa na ňom 11 trhovníkov. Prosíme vás, aby ste počas svojich nákupov dodržiavali hygienické pravidlá, mali prekryté horné dýchacie cesty, dezinfikovali si ruky, dodržiavali jednosmerný pohyb na trhovisku, ako aj dvojmetrové rozostupy,“ informujú organizátori podujatia na FB stránke Stará tržnica.

Rátajte tiež s tým, že konzumácia jedál ani nápojov v priestoroch trhu nebude možná – aj to je jedno z opatrení, ktoré treba dodržať. Organizátori veria, že zlepšujúca sa epidemiologická situácia im už čoskoro umožní usporiadať tento tradičný potravinový trh tak, ako to bolo v čase pred pandémiou. 

Zdroj: FB Stará tržnica

Na mini trhu v sobotu si budete môcť kúpiť aj čili a sadenice  od Pavlíkovcov z Veľkého Kýra.​

Trhovníci, ktorých nájdete pred Starou tržnicou 16. mája:

* Zoltán Dolezsa (jahody + zelenina), 

* Béla Magyarics (zelenina), 

* Ladislav Žittňan (zelenina), 

* Radovan Pavlík (čili a sadenice),

* Andrea Gažová (pekárenské výrobky),

* Edita Siposová (vajíčka + roľnícke prebytky zo záhrady),

* Ilona Halfarová (lokše, ražný kváskový chlieb, pohánkový bezlepkový chlieb, šúľance, halušky),

* Somorjai - Prima Perky (čerstvé a sušené cestoviny), 

* Ladislav Gorcsakovszký (mäsové výrobky),

* Daniela Pataiová (ovčie syry),

* Karol Tarr (výrobky z kozieho mlieka).

Produkty od predajcov zo Starej tržnice si pritom môžete naďalej objednávať aj online, mení sa však systém doručenia. Po novom sa budú balíky doručovať v sobotu (doteraz to bolo v piatok) alebo si ich vyzdvihnete osobne na sobotňajšom mini trhu medzi 9.00 a 15.00 hodinou. Objednávkový systém balíčkov je dnes otvorený do 17.00 hodiny. 

(ac)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie