Staré Mesto vynovilo niektoré telocvične ZŠ, na obnovu čakali roky

14.1.2020

Zdroj: MÚ Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Staré Mesto sa pustilo do vynovovania telocviční v niektorých základných školách (ZŠ) vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Po viac ako štvrťstoročí má novú telocvičňu ZŠ na Mudroňovej ulici, takmer po 15 rokoch sa obnovy dočkala aj telocvičňa v ZŠ s materskou školou na Dubovej ulici.

Telocvičňa na Dubovej ulici sa tak opäť stala bezpečným a atraktívnym miestom na športovanie. Plesne na stenách či ošúchané a zanedbané športové náradie nahradili obnovená omietka, vymaľované steny, nové nátery a ohraničenie cvičísk i zrenovované kovové a stolárske zariadenie.

Telocvičňa na Dubovej:

Zdroj: MÚ Staré Mesto

"Vzhľadom na havarijný stav bola renovácia telocvične realizovaná počas školskej prevádzky – no s maximálnym možným využitím víkendov," poznamenal Milan Chromík z oddelenia stratégie a projektového riadenia staromestského miestneho úradu s tým, že projekt podporil aj Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Po viac ako 25 rokoch zrenovovala mestská časť aj telocvičňu na základnej škole na Mudroňovej ulici (úvodná foto článku) . Rekonštrukčné práce v tomto prípade pozostávali z renovácie pôvodných parkiet cvičebných priestorov, montáže novej odpruženej podlahy, opravy a vymaľovania stien či aplikácie nových čiar na vyznačenie športovísk. Na projekt poskytlo samospráve dotáciu aj ministerstvo školstva. 

Telocvičňa na Mudroňovej:

Zdroj: MÚ Staré Mesto

(TASR)

Páčil sa vám článok?