FOTO Náš tip: Dvory a zákutia v centre Bratislavy, kde zažijete neopakovateľnú atmosféru!

8.7.2019
0
Malewill cafe

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

Sedieť na uliciach v centre mesta nie je pre všetkých. Mnohí chcú stráviť príjemné popoludnie, večernú romantiku alebo len tak posedenie s priateľmi komornejšie. Patríte aj vy medzi takýchto ľudí? Práve preto sme cez víkend popoludní navštívili niekoľko bratislavských dvorov, kde nájdete príjemné posedenie. Tu je pre vás zopár tipov.

1. Malewill cafe

FOTOGALÉRIA:

​Neopakovateľnú atmosféru, ktorá vám pripomenie pohodu južnej Európy, nájdete vedľa turistického centra vedľa Primaciálneho paláca. Dvor s terasou je romantickým a pokojným miestom pre akékoľvek stretnutie a v akúkoľvek hodinu. V našom teste jednoznačne tento podnik vyhral. Je vidieť, že majitelia majú dobrý vkus a nie je tam žiadny gýč. Kvety a rastliny dotvárajú atmosféru miesta. Podnik je otvorený v piatok a v sobotu do neskorých večerných hodín. Okrem kávy, nealkoholických nápojov ponúkajú aj rôzne druhy alkoholu. Zákazníci si chvália ich domáce limonády. 

2 Pasteleria

FOTOGALÉRIA:

​Vo dvore na Panskej ulici, kde voľakedy bola známa zmrzlináreň, je teraz cukráreň, kaviareň. Príjemný dvor, ktorý si fotia predovšetkým turisti kvôli ošarpanému, no romantickému dvoru, ktorý je na fotkách fotogenický. Kaviareň je otvorená každý deň do siedmej večer. Dlhé rady, aké boli voľakedy pri obľúbenej zmrzlinárni, sú dnes minulosťou.

3. Adro caffe a bar

FOTOGALÉRIA:

​Pod Michalskou bránou nájdete útulný a pekne upravený dvor, kde je dnes kaviareň a bar. V čase našej návštevy tu sedeli zväčša turisti. Majitelia vsadili na miešané nápoje.

4. Sladovňa House of beer 

FOTOGALÉRIA:

​Ak máte chuť na tradičnú večeru a vychladené pivo rôznych druhov, tak správnym miestom je Sladovňa House of beer na Ventúrskej ulici. Dvor s masívnymi drevenými ľavicami a stolom nie je príliš romantický a ničím výnimočný, ale na posedenie pri večeri a vychladenom pive to úplne stačí, aby ste odchádzali spokojní.

5. Pod kamenným stromom

FOTOGALÉRIA:

​Tento podnik či drevený stánok vo dvore na Sedlárskej ulici ponúka predovšetkým grilované ryby. Hoci by mohol pôsobiť útulne a využiť potenciál dvora, nie je tomu tak. Pôsobí ako bufet niekde pri vode. Dvor pôsobí neútulne. A kamenný kmeň stromu gýčovo. Svojich spokojných klientov si však určite nájde. Menu na drevenom stánku je v angličtine, čo zrejme láka zahraničných turistov.

(lb)

Páčil sa vám článok?