Nedbalova ulica bude od soboty opäť premenovaná na Dáždnikovú: Prejsť sa ňou môžete počas celého leta

15.5.2019
Dáždniková ulica

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Galéria Nedbalka spolu s partnermi v rámci Noci múzeí a galérií v sobotu 18.5.2019 o 13.00h slávnostne otvorí už po druhýkrát bratislavskú Dáždnikovú ulicu.

„Sme radi, že Nedbalka spolu s partnermi priniesla do bratislavských ulíc opäť niečo milé, z čoho majú ľudia potešenie a radosť,“ hovorí Miloslava Pašková, členka Správnej rady galérie.

„Záujmom Bratislava Tourist Board je podporovať nové projekty, ktoré záujmu nielen Bratislavčanov, ale aj turistov. Veríme, že toto výtvarné dielo sa stane obľúbeným miestom, ktoré pritiahneme pozornosť návštevníkov a poukáže na unikátnosť galérie Nedbalka,“ uviedla A. Melicharová, predsedníčka predstavenstva BTB.

Návštevníkov počas otvorenia bude sprevádzať skupina FunnyFellows a choduliari, ktorí budú dotvárať štart tohto projektu.

Dáždniková ulica v réžii Galérie Nedbalka sa tento rok inšpiruje dielom Ladislava Mednyánszkého – Tatranská krajina. Ladislav Mednyánszky bol jedným z najvýznamnejších maliarov prelomu 19. a 20. storočia. Galéria Nedbalka predstavuje vo výstavných priestoroch vynikajúcu kolekciu jeho diel, ktorú od svojho založenia systematicky obohacuje maľbami významnými z hľadiska celkovej umelcovej tvorby.

Inštaláciu Dáždnikovej ulice si budú môcť návštevníci Bratislavy pozrieť celé leto až do 22.9.2019.

Páčil sa vám článok?