VIDEO: Dymiaca križovatka Vazovova - Mýtna. Poznáme príčinu

13.2.2019
0
Dymiaca križovatka na Vazovovej

Zdroj: staremesto.sk

Páčil sa vám článok?

Už niekoľko dní vzbudzuje zvedavosť u obyvateľov bratislavského Starého Mesta v okolí Vazovovej a Mýtnej ulice dym, či presnejšia para, ktorá uniká z cesty. Spočiatku išlo iba o jedno miesto, dnes už je v strede križovatky obrovská diera, ktorá "vyrába hmlu" pre celú ulicu. Samospráva zisťovala, čo je za tým.

Ako informovalo Staré Mesto na svojej webovej stránke, podľa Bratislavskej teplárenskej, a.s. je dôvodom poškodené horúcovodné potrubie. "Spoločnosť Bratislavská teplárenská eviduje a rieši poruchu v lokalite ulíc Vazovova a Mýtna. Ide o poruchu  na horúcovodnom  potrubí, ktoré je v uvedenej časti cestnej komunikácie vedené. Konkrétne  ide o zistenú netesnosť na horúcovodnom potrubí," uviedla hovorkyňa spoločnosti Jarmila Galandáková.

Táto porucha bola podľa Galandákovej s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobená zatekaním dažďových vôd do kanálu horúcovodného potrubia.  

Ako dlho bude oprava trvať, zatiaľ nie je isté. Záleží na rozsahu poškodenia. "Pracovníci, ktorí zabezpečujú odstránenie tejto poruchy, v súčasnosti pracujú na presnej lokalizácii poruchového miesta. Následne bude vykonaná oprava tohto porušeného horúcovodného potrubia," dodala Galandáková.

Objekty a užívatelia, ktorí sú napojení na tento horúcovod, budú vopred oboznámení s odstávkou tepla a teplej vody. "Nepredpokladáme, že oprava tejto poruchy resp. odstavenie užívateľov od tepla  a teplej vody bude dlhšie ako jeden deň,  skôr je oprava odhadovaná na niekoľko hodín. Presnejší čas, ktorý si oprava vyžiada, bude možné  určiť po presnej lokalizácii porušeného miesta a prác, ktoré si oprava vyžiada," uzavrela hovorkyňa.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?