Požiar na Vajnorskej. Dym sa šíril až do Starého Mesta

13.10.2018
0
Požiar na Vajnorskej

Zdroj: HaZZ

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí hasiči počas noci vyrazili k požiaru budovy na Vajnorskej v Novom Meste. Dnes ráno samospráva v Starom Meste vyzvala ľudí, aby zatvorili okná.

"Na operačné stredisko bol krátko pred druhou rannou hodinou nahlásený požiar strechy prízemnej budovy na Vajnorskej ulici v Bratislave. Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že ide o požiar v podkrovných priestoroch polyfunkčnej prízemnej budovy. Na mieste zasahuje 20 príslušníkov so šiestimi kusmi hasičskej techniky," informovali nás z operačného strediska hasičov.

Splodiny z požiaru sa šírili až do Starého Mesta. "Na Vajnorskej ulici v Novom Meste vypukol požiar. Na mieste už zasahujú hasiči. Tí upozorňujú, že v dôsledku požiaru sa do ovzdušia dostalo vysoké množstvo splodín. Tie vietor smeruje do centra mesta. Hasiči preto vyzývajú ľudí, aby neotvárali, respektíve, aby si pozatvárali okná," informovala na sociálnej sieti staromestská samospráva.

Hasiči s požiarom bojovali ešte aj počas rána. Pred ôsmou vydali výzvu, aby obyvatelia v okolí ulíc Vajnorská, Ružinovská, Turbínová, Magnetová pozatvárali okná, nakoľko požiar budovy stále pretrváva a oblasť je zadymená. "V súčasnosti prebiehajú merania ovzdušia, zatiaľ bez nameraných škodlivín," dodali hasiči.

(ms)

Páčil sa vám článok?