Lietajúce poklopy na Prievozskej: Hasiči namerali minimálne hodnoty plynu, policajti začali trestné stíhanie

15.11.2022
0

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v bratislavskom Ružinove namerali hasiči v utorok ráno už len minimálne hodnoty plynu a CO. Uviedla to hovorkyňa hasičského prezídia Katarína Križanová. Polícia však začala trestné stíhanie.

"Ráno boli vykonané kontrolné merania, pri ktorých boli namerané už len minimálne hodnoty plynu a CO. Budova bola odovzdaná správcovi, hasiči na mieste ukončili svoju činnosť," priblížila.

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v Bratislave vystreľovali v pondelok (14. 11.) večer kanalizačné poklopy. Na mieste zasahovali hasiči aj policajti.

Pre účely identifikácie smeru nahromadeného plynu poskytla Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) ešte v pondelok (14. 11.) večer svoje monitorovacie vozidlo s robotickou kamerou. "Podľa predbežných informácií je požiar v niektorej kanalizačnej prípojke, ktorá nie je v majetku BVS," priblížili v pondelok večer na sociálnej sieti.

Ako nás informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

"Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámy páchateľ pravdepodobne z nedbanlivosti zapríčinil doposiaľ presne nezisteným spôsobom vystrelenie celkovo 10 kusov kanalizačných poklopov osadených na chodníku ako aj cestnej komunikácii v úseku Prievozskej ulice. K zraneniu osôb v súvislosti s týmto incidentom nedošlo, na nevyhnutne potrebný čas bola vykonaná evakuácia osôb z priľahlých budov," dodal Szeiff.

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v Bratislave vystreľovali v pondelok (14. 11.) večer kanalizačné poklopy. Na mieste zasahovali hasiči aj policajti.

(tasr, ms)

Páčil sa vám článok?