BEDEKER GURMÁNA Testovali sme remeselné bistro v historickej Pradiarni: Oplatí sa?

5.6.2022

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Aj keď počasie láka dopriať si svieži drink a k nemu niečo na zahryznutie vonku na terase, v tomto prípade odporúčame posedenie v interiéri. V zrekonštruovanej historickej budove Pradiarne otvorili nedávno remeselné bistro a práve vnútri intenzívne vnímate jeho výnimočnú atmosféru a chute.

Bistro Mint Pradiareň, ktoré nájdete v novej časti Nív, stavia na remeselnej príprave jedál a nápojov. „Moderná bistro kuchyňa je zlúčením inšpirácií z medzinárodných kuchýň. Môžete si sadnúť a vychutnať raňajky, brunch, obed, večeru alebo len kávu, či zobrať si so sebou remeselné limonády, šťavy alebo čerstvú kváskovú focacciu,“ láka na svojom webe. Tak sme prišli a ochutnávali všetko možné, od predjedla cez polievku a hlavné jedlo až po dezert.

Začali sme Pljeskavicou s little gem šalátom (8,39 €). Bolo to chutné, svieže, mäsko napichnuté na špajdli by sme však predsa len trochu dokorenili. Výbornému šalátu s feta dresingom dodali šmrnc navyše zrnká granátového jablka.

Zdroj: Marián Dekan

​Pljeskavica a k nej šalát s feta dresingom

Polievka z pečených paradajok (3,99 €) prekvapila už konzistenciou, bola taká hustá, že pokojne nahradí hlavný chod.  Mali sme v nej aj šošovicu belugu, strúhaný syr pecorino a nasekanú bazalku a všetky tie skvelé chute dotiahli cesnak s cibuľou. Polievku sme zajedali s krajcom prvotriednej ciabatty, ktorú si pečú sami.

Zdroj: Marián Dekan

​Paradajková polievka s krajcom ciabatty, ktorú si pečú sami

Na hlavnom jedle Ravioli (12,99 €) sme ocenili predovšetkým paradajkovú omáčku a dopriali nám jej bohato. Taštičky vlastnej výroby, plnené talianskou šunkou prosciutto cotto a mozzarellou, však boli na náš vkus málo výrazné. Chute zachraňovala práve spomínaná vynikajúca omáčka spolu s lahodným syrom.  

Zdroj: Marián Dekan

Ravioli boli chuťovo menej výrazné.

Iným variantom cestovinového jedla boli Tomato basic maccheroni (8,49 €) s cuketou a mozzarellou. Názov napovedá, že základom je opäť paradajková omáčka, ktorá bola výborne dochutená bazalkou, bazalkovým olejom a syrom grana padano. „Paradajkovosť“ domácich cestovín zjemnili natrhané kúsky mozzarelly, jedlo bolo ľahké a vyvážené.

Zdroj: Marián Dekan

​Makaróny robia s mäkkým syrom mozzarellou aj tvrdým grana padano.

Ďalšou voľbou boli Grilované farmárske kuracie prsia s pak choi (12.99 €), ku ktorým sme mali pyré zo sladkých zemiakov batatov a bylinkovú omáčku chimichurri. Mäsko bolo dobre upečené, mäkučké a chutné, pyré jemné, lahodné, no vyzdvihnúť treba tiež čínsku kapustu pak choi, „osmahnutú“ na grile, naozaj delikátna chuť!

Zdroj: Marián Dekan

​Grilované kuracie prsia, pak choi a batatové pyré

Ak si objednáte Chrumkavú zeleninu v maslovej omáčke (9,49 €), rátajte s tým, že dostanete chuťovo diétnejšiu nádielku brokolice, reďkovky, mrkvy, hráškových strukov, špargle, pak choi a baby zemiakov. Oživením porcie boli pukance z pohánky, tie sme si doslova vychutnali. A hoci by sa zdalo, že ide o ľahké jedlo, vďaka pene z kyslej smotany sme mali fakt dosť.

Zdroj: Marián Dekan

Chrumkavá zelenina je diétnejšia miska.

Aj dezertov sme si dopriali viac druhov a konštatujeme, že nesklamal ani jeden. Cheesecake slaný karamel (3,89 €) bol síce menší koláčik, ale poctivý, žiadne náhrady surovín, chutil výborne. Maškrtníkov poteší tiež Osie hniezdo (1,89 €), robia ho vynikajúco a škoricovou plnkou nešetria. Rovnako skvelý bol Malinový mousse (3,99 €), nadýchaný korpus bol jemný, delikátny a chuť ovocia bohatá a osviežujúca.

Zdroj: Marián Dekan

​Pri dezertoch neviete, čo skôr si vybrať.

(bn)

Naše hodnotenie: *****

Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná.

Páčil sa vám článok?