Nedajte si ujsť: V Ružinove to bude v sobotu žiť, na svoje si prídu deti i dospelí

13.5.2022
0

Zdroj: Bratislava a jej premeny

Páčil sa vám článok?

Pestrý program, ktorý sa potiahne do neskorého večera, si v sobotu 14. mája užijete v bratislavskom Ružinove. Najskôr starosta otvorí vynovené ihrisko Sedmokrásková na Trávnikoch, no deti sa môžu tešiť aj na skákacie atrakcie, ktoré budú mať k dispozícii celé popoludnie. A dospelí najmä na premietanie vzácnych historických záberov nášho mesta, to však nie je všetko.

Trávniky sú sídlisko, ktoré sa môže pýšiť vlastným jazerom, parkom, športovým areálom a najnovšie aj nádherným ihriskom, zrekonštruovaným po viac ako 50 rokoch. Práve na ihrisku Sedmokrásková sa sústredí sobotňajší Deň Trávnikov, na ktorý Bratislavčanov pozýva OZ Bratislava a jej Premeny. Podujatie podporila mestská časť Ružinov. Čo pre vás pripravili?

Nie každý vie, že na mieste detského ihriska Sedmokrásková by dnes už možno stál nový panelák, kedy starosta Martin Chren nevybavil zámenu pozemkov s ministerstvom hospodárstva. Mestská časť získala ihrisko v prospech mesta, vďaka čomu sem neprišli žiadne žeriavy, ale, naopak, ihrisko sa mohlo začať rekonštruovať.

Zdroj: Bratislava a jej premeny

Po otvorení vynoveného ihriska je pripravený pestrý program.

O plánovanej obnove informoval pred rokom aj Bratislavský samosprávny kraj na svojom webe. Cieľom bolo rozdeliť ihrisko na 9 zón, od zóny pre najmenšie deti cez zónu s dvojposchodovým tobogánom či zónu s pumptrackovou dráhou až po zónu na posilňovanie a workout vrátane prvkov pre imobilných a zónu s multifunkčným športoviskom. Príďte sa teda s deťmi pozrieť a vyskúšať, ako to celé dopadlo. Na akcii bude pre ne zabezpečené drobné občerstvenie a pitný režim.

Zdroj: Bratislava a jej premeny

Trávniky zhora - šípka ukazuje na miesto podujatia

Podvečer sa môžete tešiť na koncert ružinovskej hudobnej skupiny Amphision a vo večerných hodinách, priamo na ihrisku, uvidíte na veľkom 7-metrovom plátne premeny Ružinova, ale aj ďalších známych miest Bratislavy. Premietanie historických fotografií bude sprevádzať naživo skupina Amphision. A celkom na záver si pozrite malú ukážku z pripravovanej knihy PREMENY BRATISLAVY od Antona Šmotláka ml., syna legendárneho bratislavského fotografa, a Ľubomíra Deáka z OZ Bratislava a jej Premeny.

Zdroj: Bratislava a jej premeny

Príďte sa pozrieť, ako sa menilo ihrisko Sedmokrásková, Trávniky aj ďalšie miesta v Ružinove.

Program v sobotu 14. mája:

14.00 h: slávnostné otvorenie ihriska Sedmokrásková

14.15 h – 16.00 h:  vystúpenie ZUŠ a tvorivé dielničky pre deti

18.30 h: koncert hudobnej skupiny Amphision s vlastnými skladbami, ale aj obľúbenými cover verziami

20.15 h: premietanie - premeny ihriska Sedmokrásková a historické fotografie z Trávnikov, Ružinova a Bratislavy

21.00 h: záver akcie

(ac)

Páčil sa vám článok?