BEDEKER GURMÁNA Tohto pridať, tamtoho ubrať... V technologickom bistre vám jedlo pripravia presne na mieru

3.4.2022

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Ak sa vyberiete do bistra na Plynárenskej ulici v Ružinove, peniaze v hotovosti vám budú zbytočné. Radšej si vopred stiahnite mobilnú aplikáciu Bite&Byte, oplatí sa. Tam sa aj začal príbeh netradičného technologického podniku.

„Prvotne sme vytvorili našu mobilnú aplikáciu a potom celý reštauračný systém. Tvoríme jedinečné spojenie moderných technológií a gastronómie na Slovensku a prinášame vám množstvo informácií, ako lepšie a zdravšie žiť,“ dočítate sa na FB stránke bistra Bite&Byte, ktoré funguje od vlaňajšieho leta. 

Znamená to, že jedlo si môžete cez aplikáciu upraviť podľa svojich preferencií, požiadať napríklad o vylúčenie niektorých ingrediencií alebo o pridanie „extras“. Na svoje si tak prídu všetci, aj ľudia s rôznymi potravinovými intoleranciami či dámy na diétach. V aplikácii presne vidíte, čo vlastne plánujete dopriať svojmu organizmu: nielen hmotnosť jedla, ale tiež počet kalórií či nutričné hodnoty - obsah bielkovín, tukov, sacharidov.

Nápad vytvoriť takéto technologické bistro má, zdá sa, úspech. Vybrali sme sa sem na obed a bolo celkom plno, hoci ceny nepatria k najnižším. Aplikácia však ponúka ešte jeden bonus, a to päťpercentnú zľavu z účtu. Ale, pozor, platíte výlučne kartou alebo mobilom, s hotovosťou nepochodíte.

Zdroj:

​Bistro na Plynárenskej ulici otvorili vlani v lete.

Začali sme Zeleninovou polievkou s ligurčekom (2,90 €), ktorá už z diaľky krásne zavoňala. Postaral sa o to nepochybne najmä ligurček, nasekaný na drobné kúsky, ktorý prospel aj výslednej chuti, bola svieža, jarná. Mrkvy, petržlenu, kalerábu a cibule bolo v miske bohato, to máme radi. K ligurčeku ešte toľko, že je účinným detoxikačným prostriedkom, nezabúdajte naň ani vo svojej domácej kuchyni.

Zdroj: Marián Dekan

​Zeleninová polievka

Po polievke sme vyskúšali Kuracie prsia s citrónovou trávou (10,90 €) a urobili sme dobre. Boli šťavnaté a jemné, lahodnosť jedla podčiarklo kokosové mlieko. A netradičnosť mu dodala exotická superpotravina – čierna ryža, plná antioxidantov.

Zdroj: Marián Dekan

​Kuracie prsia s citrónovou trávou

Ďalšou našou voľbou boli nádherné farebné misky v dvoch verziách. Vegetariánsky Šošovicový kari bowl (9,40 €) obsahuje šošovicové guľôčky vlastnej receptúry, zaliate štedrou dávkou vynikajúcej karí omáčky, sladkej a pikantnej zároveň, ale nič prehnané. K tomu čerstvá zelenina a biela ryža. Kombinácia chutí veľmi zaujímavá, určite odporúčame! Kurací kari bowl (10,90 €) bol rovnako skvelým zážitkom, mäsko šťavnaté, jemné, všetko dohromady výborne ochutené a jednoznačne z čerstvých surovín.

Zdroj: Marián Dekan

​Kurací kari bowl

Zdroj: Marián Dekan

​Šošovicový kari bowl

Aj Lososový poké bowl (14,90 €) pôsobil ako malé umelecké dielo. Tradičné havajské jedlo bolo kombináciou chutnej ryby a ryže, mladých sójových bôbov edamame, avokáda, žltej mrkvy, navyše dekorované plátkami melónovej reďkovky... Naozaj pastva pre oči, a nielen pre ne. Všetky ingrediencie spolu ladili, skrátka, poké ako má byť, miska úžasne vystavaná, svieža, ľahká, a pritom výživná.

Zdroj: Marián Dekan

​Lososový poké bowl

Hodovanie sme zavŕšili thajským dezertom Mango sticky rice (6,90 €). My ho poznáme s bielou ryžou, no verzia s čiernou, ktorú nám priniesli, v ničom nezaostáva. Maškrta dochutená domácou vegánskou zálievkou bola lahodná. K nej nám dobre padla osviežujúca limonáda St. Camu (3,90 €), pripravená zo šťavnatých jahôd a amazonského superovocia Camu Camu s najväčším obsahom vitamínu C. A aby toho zdravého nebolo málo, dopriali sme si aj limonádu Locoberry (3,90 €) so sviežimi malinami a kanadským sirupom, nabitú cennými vitamínmi a minerálmi.

Zdroj: Marián Dekan

Mango sticky rice 

(bn)

Foto: Marián Dekan

Naše hodnotenie: *****

Maximum: *****

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?