Ružinovské hodové slávnosti sa konajú aj napriek nepriaznivému počasiu, hoci v obmedzenom režime

26.9.2020

Zdroj: FB Cultus Ružinov

Páčil sa vám článok?

Tento rok budú Ružinovské hodové slávnosti iné, na aké boli návštevníci zvyknutí za posledné roky. Dôvodom sú prísne protipandemické opatrenia, ale aj napriek všetkým okolnostiam i daždivému počasiu, Ružinov podporí kultúrny sektor. Podujatie sa bude konať počas celého víkendu, teda 26. a 27. septembra v areáli DK Ružinov a v Parku A. Hlinku.

Ružinovské hodové slávnosti zahája v sobotu 26. septembra a to detskou párty v Mattel family zóne, ktorú nájdete v DK Ružinov a to počas hodového víkendu. Pre deti sú pripravené darčeky a súťaže s animátormi, maľovanie na tvár, nafukovacie atrakcie a súťaže o bábiku Barbie alebo Hot Wheels auto. Nebude chýbať Barbie zóna pre dievčatá a Hot Wheels pre chlapcov. Do Detskej zóny taktiež prídu obľúbené postavičky z detských filmov alebo knižiek, ktoré si pripravili pre deti hravé disciplíny v rámci Rozprávkovej cesty. V nedeľu Na Mattel akadémii, si deti overia svoje športové ale i kreatívne zručnosti. Tí, ktorí majú radi adrenalín, sa môžu povoziť na kolotočoch pred DK Ružinov.

V poobedňajších hodinách vystúpia vo Veľkej sále DK Ružinov kapela Robo Patejdl Band, ktorá vyhrala v roku 2016 cenu starostu Ružinova v speváckej súťaži Ružinovská lýra, po nich vystúpi tanečná škola Siluet. Víťazný titul Kapela Ružinova za rok 2019, si príde obhájiť hudobná skupina Parketový Lev. Podvečer zahrá svoje najväčšie hity hudobná legenda, Kornel Kori Kadlubiak exGravis, ktorá sa v 80. rokoch katapultovala medzi hviezdy slovenského rocku nielen vďaka známej skladbe "Skúšky z lásky".

Malej sále DK Ružinov zahrá Tomáš Rédey Band a kapela Salamander. Nadšenci rómskej hudby sa môžu tešiť na ich najmladšiu členku skupiny Cigánski diabli - Vanessu Šarközi a jej hudobného partnera a klaviristu Miloša Biharyho.

V rámci Európskeho týždňa športu vznikne pred DK Ružinov #BeActive Night Zóna v ktorej návštevník uvidí známe tváre ako Sajfu, Tomiho Kida, Luciu Debnárovú a mnoho ďalších.

Nedeľný program 27. septembra začne o 11.00 slávnostnou hodovou sv. omšou v Kostole sv. Vincenta de Paul. Všetkých priaznivcov folklóru potešia FS KarpatyKFS Szőttes, ktorí vystúpia vo Veľkej Sále v DK Ružinov. Po nich odznejú hity Karola Duchoňa v podaní Ludo Kuruc band ako „V Dolinách, Čardáš dvoch sŕdc, Mám ťa rád“ a mnoho iných. Na podvečer vystúpi prvá bratislavská ska kapela, kapela ACYLPYRIN.

Krúžkovanie Ružinova sa tento rok bude konať v priestoroch fontány, v Parku A. Hlinku, na ktorom si budú môcť rodičia vybrať voľnočasovú aktivitu pre svoju ratolesť. Vystúpia i Ružinovský pesničkári ako Lýdia Novotná, Blue ZodiacPeter Janků.

Pre priaznivcov športu a zdravého životného štýlu bude pripravená pred DK Ružinov #BeActive Sport Village, v ktorej nájdu Frisbee workshop a súťaže, orientačný labyrint, Nordic walking workshop s Luciou Okoličányovou, ninja dráhu, kanoistické trenažéry a mnoho iného.

Nadšenci hodových špecialít nájdu Gastro zónu v sobotu pred DK Ružinov a v nedeľu aj v Parku A. Hlinku, v ktorej nebude chýbať tradičná cigánska pečienka, trdelník, cukrovinky, burčiak a mnoho iného.

Na všetky podujatia je vstupné zadarmo. Vstup na podujatie je len v rúšku. Podujatie je organizované za dodržania všetkých platných protipandemických opatrení.

Podujatie pripravili MČ Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov.

PROGRAM SOBOTA

DK RUŽINOV
DETSKÁ ZÓNA

09:30 - 14:00 Mattel family zóna, tvorivé dielne, detské atrakcie, súťaže o darčeky, maľovanie na tvár

09:30 - 14:00 Rozprávková cesta (súťažné stanovištia s rozprávkovými postavičkami)
Gastro zóna

DK RUŽINOV

VEĽKÁ SÁLA

15:00 Robo Patejdl Band

16:15 Siluet Dance School

17:00 Parketový Lev (Kapela Ružinova 2019)

18:30 #BeActive Night Čarovné Ostrohy&Sajfa&Tomi Kid

20:00 Kornel Kori Kadlubiak exGravis

DK RUŽINOV

MALÁ SÁLA

15:00 Tomáš Rédey Band

17:00 Vanessa Šarközi & Miloš Bihary

19:00 kapela Salamander

DK RUŽINOV

BALETNÁ SÁLA

16:00 - 17:15 Tanečný workshop Čarovné Ostrohy

PRED DK RUŽINOV

#BEACTIVE NIGHT ZÓNA

15:00 - 20:00 Armwrestling s Majsterkou sveta Luciou Debnárovou , Kickbox s Tomi Kidom, Ninja dráha - Pevnosť Boyard, Kungfu

15:00 Predstavenie ambasádora #BeActive Tomiho Kida

16:00 Armwrestling pretláčanie sa so Sajfom

17:00 Wife carrying so Sajfom

18:00 Kungfu predstavenia

Gastro zóna

Kolotoče

27.9. NEDEĽA

DK RUŽINOV

DETSKÁ ZÓNA

09:30 - 14:00 Mattel family zóna, tvorivé dielne, detské atrakcie

09:30 - 14:00 Mattel akadémia (súťažné stanovištia s Barbie & Hot Wheels)

DK RUŽINOV

VEĽKÁ SÁLA

15:00 FS Karpaty

16:15 KFS Szőttes

17:30 Ludo Kuruc Band - Hity Karola Duchoňa

19:00 ACYLPYRIN

PARK A. HLINKU

FONTÁNA
15:00 - 18:00 Krúžkovanie Ružinova


15:00 Lýdia Novotná

17:30 Blue Zodiac

19:00 Peter Janků
Gastro zóna

PRED DK RUŽINOV

#BEACTIVE SPORT VILLAGE

14:00 - 18:00 Frisbee workshop a súťaže, Orientačný labyrint, Nordic walking workshop s Luciou Okoličányovou, Ninja dráha, Kanoistické trenažéry
Gastro zóna
Kolotoče

KOSTOL SV. VINCENTA

11:00 Slávnostná hodová sv. omša

(ts)

Páčil sa vám článok?