Ružinov hľadá dodávateľa na kosenie trávnikov na Ostredkoch a Trnávke

5.6.2020
Prvá tohtoročná kosba v petržalke je už v plnom prúde - Kosenie
Páčil sa vám článok?

Bratislavský Ružinov plánuje do konca októbra viaceré kosby sídliskových trávnikov, na lokality Ostredky a Trnávka hľadá dodávateľa prác. Predpokladaná hodnota zákazky je 69.960 eur s DPH, ponuky je možné predkladať do 15. júna.

Práce sa týkajú strojového a ručného kosenia, predmetom zákazky je aj odstránenie a odvoz biologického odpadu. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke. "Kosenie trávnikov bude prebiehať na plochách zverených mestskej časti do starostlivosti. Plochy sú tvorené sídliskovou zeleňou, ako parky, predzáhradky, zeleň vo vnútroblokoch a zeleň pri komunikáciách III. a IV. triedy," približuje samospráva.

Výmera trávnikov v lokalite Trnávka je 100.116 štvorcových metrov, v lokalite Ostredky 322.033 štvorcových metrov. V rámci predmetu zákazky sa od júna do konca októbra počíta s niekoľkými kosbami, podľa poveternostných podmienok. Druhé kosenie je predbežne naplánované na obdobie júna a júla, tretie kosenie v auguste a štvrté v októbri.

Kosiť sa podľa mestskej časti bude môcť v pracovných dňoch od 7.00 do 18.00 h., počas sobôt od 8.00 do 14.00 h. V nedeľu sa kosiť nesmie. "Pokosená hmota nesmie zostať na pokosených plochách dlhšie ako 24 hodín," upozorňuje mestská časť, ktorá zároveň pripomína, aby boli počas ručného kosenia zaparkované autá chránené plachtou.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie