Ružinovom sa čoskoro roznesie vôňa mäsa a zabíjačkových špecialít

15.2.2020
Ružinovské zabíjačkové slávnosti

Zdroj: MÚ Ružinov

Páčil sa vám článok?

Milovníci mäsa a zabíjačkových špecialít v Ružinove si už čoskoro opäť prídu na svoje.

Mestská časť spolu s miestnou organizáciou Cultus Ružinov organizuje v sobotu (22. 2.) tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti.

Priestor pred Domom kultúry (DK) Ružinov ožije ukážkami tradičnej dedinskej výroby klobás, porciovaním prasaťa i súťažou vo varení ovarovej kapustnice. Návštevníci budú môcť ochutnať, ale taktiež si kúpiť rôzne zabíjačkové výrobky a jedlá. Atmosféru bude dotvárať kultúrno-hudobný program. Predstaví sa napríklad Šenkvická muzika a folková skupina Salamander, o fašiangový sprievod sa postará Folklórny súbor Karpaty.

Podujatie sa začne o 10.00 a potrvá do 16.00 h.

VIDEO: Pozrite sa, čo sa našlo na brehu ružinovského jazera Rohlík - spoznávate ho?

Na sociálnej sieti, presnejšie na Facebooku už nemá svoj profil len Štrkovecké jazero, ale aj neďaleké Jazero Rohlík, ktoré sa nachádza za budovami UNB a polikliniky na Ružinovskej ulici. Dnes popoludní v rámci živého vysielania jeho administrátor ukázal vo videu zábery na vodnú plochu, ale aj na breh, kde sa nachádzal predmet, ktorý je dôverne známy aspoň z priemeho používania alebo aspoň videnia všetkým Bratislavčanom. Hoci v tomto prípade bola jeho identifikácia trochu sťažená...

(TASR)

Páčil sa vám článok?