Ružinov chce na troch ZŠ vybudovať bezbariérové vstupy

14.1.2020

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Bratislavský Ružinov chce na troch základných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti vybudovať bezbariérové vstupy. Týka sa to škôl na Vrútockej, Nevädzovej a Mierovej ulici. Vyplýva to z výzvy na predkladanie ponúk, ktorú mestská časť zverejnila na svojej webovej stránke.

Cieľom je debarierizácia týchto verejných priestorov, a to ako pre žiakov, tak i rodičov, verejnosť počas volieb, osoby na invalidnom vozíku a tie, ktoré pri chôdzi potrebujú kompenzačnú pomôcku, ako je palička, barle. Týka sa to však aj matiek či otcov s kočíkmi.

"Slúžiť môže nájazdová rampa na vyrovnanie prevýšenia, výsuvné teleskopické rampy, šikmá schodisková plošina pre trvalé inštalovanie, zvislá zdvíhacia plošina alebo vonkajší výťah," informuje samospráva.

Termín predkladania ponúk je stanovený na 20. januára do 10.00 h, otváranie obálok je naplánované v daný deň o 10.10 h. Predpokladaná hodnota zákazky je do 20.000 eur bez DPH (24.000 eur s DPH). Kritériom vyhodnotenia ponúk je najnižšia celková cena zákazky.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie