Na Ďatelinovej pribudol nebezpečný ostrovček na ceste - prečo nie je nijako označený?

20.11.2019

Zdroj: FB Ružinovčania

Páčil sa vám článok?

Obyvatelia žijúci v blízkosti nákupného centra Retro možno zaregistrovali, že na konci Ďatelinovej ulice približne pred týždňom pribudol na cestu ostrovček, ktorý však nie je nijako označený, takže tvorí nebezpečnú prekážku na vozovke. Jedna vodička idúca z Nevädzovej si ho nevšimla a jej auto skončilo s rozbitým podvozkom...

"Postaviť ostrovček tam, kde nikdy nebol a ani ho neoznačiť, nebol asi ten najlepší nápad. Vôbec ho nie je dobre vidno ani na bieleho dňa. Fakt by ma zaujímalo či teraz tej pani, čo naň narazila autom preplatia spôsobenú škodu," napísal na facebookovú stánku venovanú Ružinovčanom pán Michal, ktorý zverejnil aj fotografie s kolízie osobného auta s nenápadným ostrovčekom na ceste. "Každý deň tadiaľ chodím a naozaj je ten ostrovček veľmi nevýrazný a bola len otázka času, kedy na ňom niekto skončí. Stačilo by možno nejaké oranžové značenie okolo neho. Ale ako nápad je to super, že ho tam dali, chodci aspoň nemusia prechádzať taký dlhý úsek cez cestu naraz," napísala do diskusie Mirka. "Dnes ráno som tadiaľ išiel. Ešte rozospatý a skoro som do toho vpálil. Neoznačené! Nerozumiem ako toto mohol niekto skolaudovať," pridal svoj postreh Jozef. 

Na to, že je ostrovček neoznačený sa sťažovali viacerí miestni obyvatelia aj starostovi MČ Ružinov Martinovi Chrenovi, ktorý im odpísal, že situáciu v rámci svojich možností rieši: "Projekt schvaľujú policajti, ktorí tvrdia, že je to ok. Z nejakeho dôvodu tam ale zatiaľ neosadili značky, ktoré tam byť majú (prikázaný smer, ktorý lepšie znaviguje vodičov). Nad rámec toho som ešte zadal našim dopravákom, aby vymysleli aj ďalšie spôsoby, ako to ešte lepšie a viditeľnejšie označiť. Samozrejme, pribudne aj značenie na ceste, to sa ale nemá dávať na úplne čerstvý asfalt."

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie