Divadelné predstavenie predstaví dôležité témy ako šikana, násilie či drogy

18.11.2019
Spoločenský dom Nivy

Zdroj: cultusruzinov.sk

Páčil sa vám článok?

Témou predstavenia sú hraničné situácie, do ktorých sa dostávajú tínedžeri či už v škole, alebo mimo nej, situácie, keď sa ocitajú na pomyselnej križovatke, keď aj jedno jediné zlé rozhodnutie a nepremyslený čin, môžu zmeniť až pokaziť celý ich nasledujúci život.

Predstavenie Križovatka je autorská divadelná inscenácia žiakov Súkromnej základnej umeleckej školy Ludus. Divadelné predstavenie je tematicky dôležité ako osveta pred témami ako šikana, násilie, drogy, skratové správanie žiakov práve cieľovej skupiny, pre ktorú je navrhnuté.

Ako informuje Patrik Cucor, marketingový manažér Cultusu Ružinov, pohľad na problémy šikany, násilia a skratového konania bude v podaní tých, ktorých sa to skutočne týka. "Témou predstavenia sú hraničné situácie, do ktorých sa dostávajú tínedžri či už v škole, alebo mimo nej, situácie, keď sa ocitajú na pomyselnej križovatke, keď aj jedno jediné zlé rozhodnutie a nepremyslený čin, môžu zmeniť až pokaziť celý ich nasledujúci život," informoval.
Inscenácia nás privádza do pomyselného diagnostického ústavu, kde decká osvetľujú, ako sa dostali na šikmú plochu a za čo sa musia podstúpiť nápravu.

V šiestich rôznych situáciách, ktoré si decká napísali sami, spoznáte, ako ľahko môže každý z nás... stúpiť vedľa... 

Podujatie sa bude konať 22.11.2019 v SD Nivy na Súťažnej. Prvé predstavenie bude o 9:00, druhé o 10:30h.

(ts, nc)

Páčil sa vám článok?