FOTO: Viete, kde v Bratislave nájdete tento hravý chodník? Tešia sa mu deti aj dospelí

6.11.2019
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Milé prekvapenie v podobe malieb na chodníku, na ktorých si najmenší zaskáču, zabavia sa, ale tiež precvičia abecedu či počty, pribudlo pred pár dňami v Ružinove. Chcete vedieť, kto je za týmto nápadom a či budú hravé chodníky pribúdať aj inde?

Pomaľovaný chodník, ktorý nájdete v ružinovskom Parku Ostredky, nebol ešte ani dokončený a už prilákal deti zo sídliska. Skákali na ňom „škôlku“, na lienke počítali bodky... a šikovní výtvarníci medzitým maľovali na chodník ďalšie zábavné motívy. Tešia sa mu nielen mamičky s deťmi, študenti z okolitých škôl, ale aj seniori.

„Celý projekt sme nazvali Hravý chodník. Nápad sme videli na internete z inej krajiny a keďže sa už dlhodobo snažíme naše verejné priestranstvá skrášľovať a robiť atraktívnejšie, aby ľudia, a najmä deti trávili čas vonku, tak sme si povedali, že to musíme vyskúšať aj u nás,“ vysvetlil pre Bratislavské noviny ružinovský poslanec Martin Patoprstý.

FOTOGALÉRIA:

​Maľovanie chodníka robili svojpomocne, s aktívnymi obyvateľmi a kamarátmi, ktorí majú umelecké nadanie a pomohli so zložitejšími motívmi. „Inštrukcie neboli, skôr iba vízia, ktorá sa ďalej kreovala priamo na mieste, a tak vznikali rôzne zaujímavé tvary a smerovania,“ doplnil s tým, že ak sa táto myšlienka bude ľuďom páčiť a na hravom chodníku bude „pretlak“, tak určite rozšíria nápad aj na ďalšie sídliská.

(ac)

Páčil sa vám článok?