RUŽINOV: Popísané steny už zrejme nestačia, tentokrát delikventi zničili vchodové dvere!

24.2.2019
0

Zdroj: Fb Ružinovské Echo- užitočné novinky z Ružinova

Páčil sa vám článok?

Nešťastní obyvatelia Ružinova už nevedia, ako si poradiť s vandalmi, ktorí opakovane vyčíňajú na ich ulici.

,,Steny a nástenky už nestačia? Takto nám za bieleho dňa skrášlili dvere," posťažovala sa dnes pani Helena na facebookovej stránke Ružinovské Echo.

"O 10.00 hod. som zbierala pod balkónom neporiadok, ktorý sem nafúkal vietor. O hodinu som išla von a dvere už boli počmárané. Čiže neštítia sa ani za bieleho dňa ničiť," dodala.

Pozrite sa v našej galérii na to, ako dopadli vchodové dvere v Ružinove:

Do diskusie sa zapojil aj pán Dalibor:  ,,Päť zadných vchodov a každý takto vyzerá po jednej noci... Takže nemajú zábranu už žiadnu ozaj,"​ napísal a pridal fotografiu z vedľajšieho vchodu.

Zdroj: Fb Ružinovské ECHO

Pri pohľade na oba vchody sa naozaj zdá, že by vandalizmus zrejme mohol mať spoločného menovateľa.​

,,Ak by sa podarilo chytiť autora, tak ho treba donútiť, aby to dal do pôvodného stavu a všetko v okruhu 10 km. Ak má na farbu, bude mať aj na čistiace prostriedky..." vyjadril sa nahnevaný pán Peter, a tak sa zdá , že v tejto lokalite nie je vyčíňanie vandalov ojedinelým javom.

,,Aj dopravné značky po Ružinovskej to dosť schytávajú posledné týždne," podotkol pán Ladislav podobne ako pani Helena, ktorá napísala: "Modrá budova na ihrisku Súmračná, stále ju namaľujú a o deň je to tam zase."

S návrhom čiastočného riešenia problému prišiel pán Horislav: ,,Permanentný antigraffiti náter by vyriešil problém. Môže sa aplikovať na všetky povrchy a funguje tak, že vytvorí tenký film, ktorý zabráni preniknutiu spreju na fasádu, dvere, okná.. atď. Nezabráni vandalom čmárať po stenách, ale aspoň odstraňovanie takýchto "umeleckých diel" bude lahšie," napísal.

Banoviny.sk oslovili pre viac informácií hovorkyňu Ružinova Tatianu Tothovú, ktorej sme sa spýtali, či im už niekto nahlásil túto škodovú udalosť: ,,Nie, nik nás kvôli tomu nekontaktoval. Možno budú vedieť viac na polícii," vyjadrila sa hovorkyňa Ružinova.

Následne sme teda kontaktovali políciu. Na vyjadrenie ešte čakáme, článok budeme následne aktualizovať. 

(bal)

Páčil sa vám článok?