Kauza futbalového štadióna FC Ružinov: Prehovoril konateľ spoločnosti, ktorá požiadala klub o vysťahovanie

8.11.2018
0
Futbalový štadión FC Ružinov

Zdroj: bal

Páčil sa vám článok?

Konečne prehovoril. Bratislavské noviny minulý týždeň ako prvé upozornili na problém futbalového ihriska FC Ružinov, na ktorom trénujú stovky detí, no napriek tomu klub dostal od majiteľa pozemku výzvu na vysťahovanie sa do troch mesiacov. Čo sa vlastne deje? Získali sme vyjadrenie konateľa spoločnosti, ktorý klubu výzvu odoslal.

Majiteľom pozemkov pod štadiónom je eseročka BETA Group. Skontaktovať sa s jej zástupcami však nebolo jednoduché. Jej vlastníkom je totiž ďalšia eseročka INVESTPOINT, tu však výpočet nekončí, tá zas patrí firme ROVITOLL LIMITED registrovanej na Cypre.

S konateľom BETA Group, Martinom Križanom, ktorý vyzval klub na vysťahovanie, sme sa nakoniec spojili. Zaujímavé je, že on sám vyučuje na Fakulte telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského. Spýtali sme sa, či chce spoločnosť na tomto mieste stále postaviť bytovky, keďže sa v minulosti snažila získať na projekt "Polyfunkčný komplex Sklenárova" kladné vyjadrenie úradov. „Spoločnosť BETA Group, s.r.o., ktorá desať rokov podporuje šport v lokalite Sklenárova bez akejkoľvek podpory mestskej časti Ružinov či mesta Bratislava neplánuje v súčasnosti výstavbu v tejto lokalite," vyjadril sa pre bratislavskenoviny.sk Križan.

Na otázku, aké sú teda budúce zámery spoločnosti a či je ich súčasťou plánu aj šport, dodal že „ niekoľko športových zoskupení prejavilo záujem o dlhodobý prenájom pozemkov."

Na otázku, kto sú skutoční majitelia firmy, sme však odpoveď nedostali.

Zdroj: bal

(bal)​

Páčil sa vám článok?