V tomto bratislavskom kostole môžete zaplatiť milodar aj kartou

29.11.2019
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Dobu nezastavíš a modernizuje sa aj cirkev. Ďalším dôkazom je katolícky kostol v bratislavských Rusovciach, kde môžete zaplatiť "do zvončeka" aj platobnou kartou. Názor môžete vyjadriť aj hlasovaním v ankete na konci článku.

Už aj na Slovensku máme kostol, ktorý vyberá milodary od ľudí aj bezhotovostne. Farnosť v Rusovciach v Kostole svätej Márie Magdalény totiž zaviedla novinku. Pri vchode sa nachádza platobný terminál, a tak veriaci môžu zaplatiť aj bezkontaktne platobnou kartou.

Samozrejme, v kostole ostal aj tradičný zvonček či pokladnička. Sem môžete vložiť ľubovoľnú sumu, no pokiaľ ide o platobný terminál, suma je prednastavená. Ako pre bratislavskenoviny.sk prezradil miestny farár Július Marián Prachár, terminál majú asi tri týždne a sumu, ktorú vám stiahne, dokáže nastaviť on cez aplikáciu. "Momentálne je nastavená na päť eur," povedal nám. Začínali s  20 eurami, neskôr znížili na desať, no tieto vyššie sumy sa neosvedčili.

Kňaz Július Marián Prachár pri platobnom termináli:

Zdroj: Marián Dekan

​​Tento nápad si Július Marián Prachár všimol v Anglicku, kde sa to v miestnych anglikánskych kostoloch tiež využíva, tak sa rozhodol túto novinku vyskúšať aj u nás.

V kostole ostala aj klasická pokladnička:

Zdroj: Marián Dekan

(ms)

Páčil sa vám článok?