Koľko vyjde grilovačka v prenajatých altánkoch mestských lesov? Pozreli sme si ceny

9.4.2024
0

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Ak vás láka grilovačka či opekačka v lesoparku, môžete využiť viaceré ohniská, ale aj altánky s grilom. Väčšina je zadarmo, štyri vám organizácia Mestské lesy v Bratislave prenajme za poplatok. Aké sú aktuálne ceny, priplatíme si oproti minulému roku?

Dobrou správou je, že za prenájom altánkov na Partizánskej lúke zaplatíte rovnako ako vlani. Ak ste väčšia partia a naplno využijete ich kapacitu, suma na osobu vychádza na necelé 4 eurá až 6 eur, v prípade najnovšieho altánku Futbalka je to takmer 9 eur. Za veľký grilovací altán v areáli Peknej cesty (na úvodnej foto) už zaplatíte oveľa viac, pri plnom využití kapacity to vychádza takmer 17 eur na osobu (ceny uvádzame nižšie).

„Zakúpením tohto produktu finančne podporíte fungovanie lesoparku. Všetok zisk z prenájmu totiž investujeme späť do lesa, vo forme zlepšenia kvality rekreačného mobiliáru, turistických a cyklistických chodníkov či projektov ochrany prírody,“ dopĺňa informáciu k cenníkom organizácia Mestské lesy v Bratislave.

Zdroj: Matúš Husár

Viaceré altánky s ohniskami sú v lesoparku zadarmo.

• Altánok pri dele: 149 eur

Do tohto altánku sa zmestí 25 ľudí a nájdete ho na Partizánskej lúke pri delostreleckom kanóne z 2. svetovej vojny. Je tu gril, osvetlenie aj elektrická zásuvka na 220 V. Grilovacie uhlie (jedno 2,5 kg balenie) je v cene prenájmu, rovnako odvoz smetí a upratanie po akcii. Približne 50 metrov od altánku je bufet a verejné WC otvorené do ôsmej večer. „Altánok si možno prenajať na celý deň, na kratší čas prenájom nie je možný. V deň prenájmu vám bude altánok k dispozícii od 12. hodiny počas pracovných dní a cez víkendy od 10. hodiny. Večerná prevádzka nie je limitovaná,“ informujú ďalej mestské lesy. Priamo k altánku sa autom nedostanete, od bezplatného parkoviska neďaleko Červeného mosta je však vzdialený len asi 50 metrov.

• Altánok Futbalka: 179 eur

Tento najnovší altánok neďaleko potoka Vydrica je určený pre najviac 20 ľudí, posedieť sa však dá aj vonku. K dispozícii máte centrálny kruhový gril a dva stoly, osvetlenie a elektrickú zásuvku na 220 V. V cene prenájmu je grilovacie uhlie (jedno 2,5 kg balenie) aj odvoz smetí. Mestské lesy vám ho prenajmú iba na celý deň, a to od 10. hodiny, večerná prevádzka nemá limit. Bufet a verejné WC sú vzdialené približne 150 metrov a bezplatné parkovisko takmer 50 metrov, autom sa k altánku nedá ísť. „V blízkosti sa nachádza aj futbalové ihrisko, ktoré je taktiež na prenájom a spolu s altánkom vedia ponúknuť  dokonalú kombináciu grilovania a športu,“ dodáva mestská organizácia.

Zdroj: Matúš Husár

​Dvojaltánok na Partizánskej lúke

• Dvojaltánok Partizánska lúka: 199 eur

Na konci areálu Partizánskej lúky pri amfiteátri je veľký dvojaltánok pre 50 ľudí. K dispozícii tu máte dva grily, osvetlenie, tiež elektrickú zásuvku na 220 V. Aj v tomto prípade je grilovacie uhlie (jedno 2,5 kg balenie) v cene prenájmu. Bufet a verejné WC sú od altánku vzdialené približne 20 metrov. Autom sa sem nedá ísť, od parkoviska neďaleko Červeného mosta to máte asi dvesto metrov – bude to však určite príjemná prechádzka.

Rovnako ako altánok pri dele aj tento dvojaltánok mestské lesy prenajímajú iba na celý deň, a to od 10. hodiny. Večerná prevádzka nie je limitovaná.

Zdroj: Magistrát

Hájovňa na Peknej ceste v Krasňanoch

• Grilovací altán na Peknej ceste: 840 eur 

„Ak hľadáte perfektné miesto pre oddych s magickým nádychom jari, určite sa vyberte k Hájovni Krasňany na Peknej ceste. Čaká vás celé more rozkvitnutých stromov, ohniská s posedením a veľký gril na jarnú opekačku či ihrisko na petang,“ pozývajú Mestské lesy Bratislava na sociálnej sieti.

V altáne s kapacitou 50 osôb je veľký centrálny gril, osvetlenie a elektrická zásuvka na 220 V. Grilovacie uhlie (cca 5 kg) máte aj tu v cene prenájmu. Altán si môžete prenajať na pracovné dni od pondelka do štvrtka, prevziať si ho treba medzi 10. a 14. hodinou. Večernú prevádzku limituje osvetlenie - spúšťa sa automaticky po zotmení a vypína sa o 23. hodine. Verejné mobilné WC je vzdialené približne 20 metrov a k dispozícii je nonstop. K altánu sa autom nedostanete, nachádza sa však v dostupnej vzdialenosti asi sto metrov od parkoviska „Muničné sklady“.

(ac)

Páčil sa vám článok?