Tip na víkend: Na Vianočné trhy v Rači zavíta aj Mikuláš

6.12.2022
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Privítanie Mikuláša, dobročinná zbierka, vystúpenia škôlkarov a žiakov z miestnych škôlok a škôl ako aj tradičné dobroty. To všetko vrátane vianočných koncertov ponúknu Vianočné trhy v Rači, ktoré sa budú konať už tento víkend 9. – 11. decembra.

„Račianske vianočné trhy budú o niečo komornejšie, ako tie v centre. No na druhej strane budú o to srdečnejšie,“ uviedol vedúci oddelenia kultúry, športu a komunikácie miestneho úradu Marek Porvazník a poukázal na aktivitu „Malé darčeky vyrobené veľkými srdiečkami“. Pôjde o predaj vianočných drobností vytvorených žiakmi zo ZŠ Tbiliská počas individuálnych stretnutí so špeciálnymi pedagógmi a psychológmi zo školského podporného tímu. Výťažok z predaja pôjde núdznemu obyvateľovi v Rači.

Pódium pred Nemeckým kultúrnym domom bude v piatok od 15:00 patriť programu, ktorý si pripravili škôlkari a školáci z Rače. O šiestej večer vystúpi kapela The Rockin' Balls a ďalší program bude nasledovať v Červenej lisovni.
Sobotu na vianočných trhoch otvorí Mikuláš. Príde o 15:00 na vinohradníckom koči priamo pred Nemecký kultúrny dom.

Víkendové podvečery spríjemnia vystúpenia hudobníkov a folklórnych súborov a zborov, ktorí dotvoria pravú vianočnú atmosféru. Počas celých troch dní nebude chýbať predaj cukroviniek, perníkov, oplátok, trdelníkov, drevených výrobkov či svietnikov. Račiansky vianočný punč bude ponúkať starosta Michal Drotován v prezentačnom stánku MČ Rača.

(ts,ms)

Páčil sa vám článok?