Tip na víkend: V Rači sa opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie

6.9.2022
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Rači sa od piatka do nedele (9. - 11. 9.) opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie. Konať sa bude v amfiteátri v Knižkovej doline, na Námestí Andreja Hlinku, Alstrovej ulici a v Parku J. M. Hurbana. Mestská časť o udalosti informuje na svojom webe.

Pre návštevníkov je pripravený program. Súčasťou sú koncerty slovenských hudobných hviezd v amfiteátri, folklórne skupiny, dychová hudba, tradičný alegorický sprievod, kolotoče či množstvo stánkov s občerstvením.

Tohtoročné vinobranie predstaví niekoľko noviniek. Sú nimi vystúpenia lokálnych umelcov v Obecnej záhrade, ako aj festival folklórnych nádejí. Pôjde o nultý ročník prehliadky sólistov, inštrumentalistov a spevákov zo Základnej umeleckej školy Vrbenského v Rači.

Pre najmenších účastníkov podujatia bude v Parku J. M. Hurbana pripravená detská zóna zameraná na rôzne hry, súťaže a divadelné predstavenia. Na udalosť je zabezpečená kyvadlová doprava historickým vlakom.

Mestská časť zároveň upozornila na obmedzenie parkovania pred Parkom J. M. Hurbana. Obmedzenie je platné od pondelka (5. 9.) do nedele.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?