Ľudia by si mali pre požiare, ktoré vypukli v meste, zavrieť okná

16.8.2022

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Ľudia by si mali pre požiare, ktoré vypukli v Bratislave, zavrieť okná. Na sociálnej sieti to odporúča bratislavská mestská časť Rača. Zároveň informuje, že Račianska ulica je už obojsmerne prejazdná.

"Hasiči sú na mieste. Bude prebiehať aj šetrenie vzniku požiaru," uviedla mestská časť. Zelená vlna RTVS tiež na sociálnej sieti upozornila, že v Bratislave na Vajnorskej ulici, v okolí podjazdu pri Kuchajde, je pre neďaleký požiar znížená viditeľnosť.

Hasiči zasahujú v Bratislave pri dvoch požiaroch. Na Peknej ceste v smere na Vinohrady horí porast a časť vinohradov veľkosti približne piatich hektárov. Oheň ohlásili po 13.00 h. Druhý požiar, ktorý bol ohlásený pred 14.30 h, je na Račianskej ulici.

Mestská polícia Bratislava i Mestské lesy v Bratislave opätovne pripomínajú, že na území celého hlavného mesta naďalej platí zákaz kladenia ohňov. Ľudí žiadajú, aby zákaz vydaný v súvislosti so suchom a teplom rešpektovali. Jeho dodržiavanie mestská polícia kontroluje.

"V uplynulých týždňoch sa nielen naše environmentálne hliadky v bratislavskom lesoparku, ale napríklad aj mestskí policajti z Petržalky stretli s viacerými porušeniami, ktoré museli riešiť," konštatuje mestská polícia na sociálnej sieti. Pripomína, že kladenie ohňov zakázali hasiči nielen v mestských lesoch, ale v celom katastri Bratislavy. Týka sa to teda aj lesov mimo lesoparku, napríklad na Devínskej Kobyle či v lužných lesoch. "Zakladať ohne nesmieme ani na miestach, ktoré sú na to určené," zdôrazňuje mestská organizácia.

Návštevníkov lesov preto vyzýva na väčšiu zodpovednosť. Pripomína im, že pri prevládajúcom suchu a horúčavách je pravdepodobnosť vzniku požiaru, napríklad aj z nedostatočne uhaseného ohniska, veľmi vysoká.  Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta SR Bratislavy vyhlásil od 4. júla až do odvolania čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov v hlavnom meste. Počas tohto obdobia sa zakazuje zakladať oheň, a to aj na vyhradených ohniskách, fajčiť alebo používať otvorený plameň na lesnom pozemku, vypaľovať porasty či odhadzovať horiace predmety.

​(tasr)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie