Toto by predpokladal málokto: Z opravy jednoduchého plota v Rači je nekonečná stavba

4.6.2022

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Na cintoríne v bratislavskej Rači to vyzerá ako na stavenisku. Rozobrané oplotenie hnevá ľudí už takmer tri roky a stále sa nik nemá k tomu, aby ho opravil. Ako sme zistili, tak skoro k náprave ani nedôjde. V čom je problém?

„Približne pred troma rokmi robili pracovníci spoločnosti Marianum novú urnovú stenu na račianskom cintoríne, pričom rozobrali plot po celej dĺžke. Hoci sa miesta na urnovej stene odvtedy predávajú, plot dodnes nie je v pôvodnom stave, nechali ho tak a neodpratali ani veľkú kopu zeminy,“ upozornila naša čitateľka.

Nielen ju zaujíma, z akého dôvodu nedali pracovníci plot do pôvodného stavu a kedy sa tak stane. Marianum ubezpečuje, že na nedokončenú prácu nezabudli a oplotenie dajú do poriadku, ale nejaký čas to ešte potrvá. Zatiaľ totiž ešte len pripravujú verejné obstarávanie na zhotoviteľa.  

Zdroj: Matúš Husár

Na cintoríne zostala aj kopa zeminy.

„Organizácia Marianum - Pohrebníctvo mesta Bratislavy za účelom vybudovania nových hrobových miest a v súlade s projektom odsúhlaseným Stavebným úradom MČ Rača plánovala výrub stromov s náhradnou výsadbou v blízkosti spomínaného oplotenia. Uvedená zemina mala byť použitá na zásyp po pňoch vyrúbaných stromov," uviedla pre banoviny.sk Katarína Šemberová, vedúca oddelenia komunikácie a obchodu.

Zdroj: Matúš Husár

​Pietne miesto pôsobí ako stavenisko.

Ako ďalej vysvetlila, aktuálne stále nebolo vydané povolenie na výrub stromov. "Vzhľadom na to, že si uvedomujeme potrebu opravy spomínaného plota na cintoríne v Rači, v súčasnosti pripravujeme verejné obstarávanie na zhotoviteľa oplotenia. Po ukončení verejného obstarávania plánujeme s prácami neodkladne začať,“ ubezpečila Šemberová.

(ac)

Páčil sa vám článok?