Príďte si pozrieť si tvorbu kreatívcov do ateliérov Novej Cvernovky a zabaviť sa na kultúrnom programe

1.5.2022
1.máj Deň otvorených ateliérov v Novej Cvernovke

Zdroj: NC

Páčil sa vám článok?

1.Máj Deň otvorených ateliérov, je celodenné podujatie, počas ktorého budete mať možnosť navštíviť celý areál. Okrem prehliadky oboch budov s desiatkami ateliérov je pripravený program v podobe koncertov, diskusií či workshopov pre deti aj dospelých.

Po dvoch online pandemických ročníkoch prichádza „Deň otvorených ateliérov" v Novej Cvernovke naživo. Návštevníci sa budú môcť prejsť priestormi, prezrieť si tvorbu kreatívcov priamo v ateliéroch, v ktorých tvoria a zabaviť sa na pestrom kultúrnom programe.

1. máj – Deň otvorených ateliérov je celodenné podujatie, počas ktorého budú sprístupnené všetky zákutia Novej Cvernovky. Okrem budovy školy sa tento rok otvorí aj budova bývalého internátu. V čase od 10:00 do 22:00 sa stovky ateliérov výtvarníkov, kreatívcov, grafických a odevných dizajnérov, maliarov, fotografov, architektov, filmárov, ale aj hudobných skúšobní či remeselných dielní otvoria verejnosti a ich nájomcovia predstavia, čomu všetkému sa počas roka za zatvorenými dverami venujú. Verejnosť sa tak bude môcť naživo pozrieť, ako vzniká udržateľná móda, výrobky z hliny či biologicky rozložiteľného plastu, vyskúšať si rôzne tlačiarenské techniky, absolvovať workshop fotografie a mnoho ďalšieho.

Pripravený je aj sprievodný program vo vnútri, aj v parku pod Palmou – koncerty, diskusia o nezávislej kultúre, rodinný program a detské divadielka, prednáška Čiernych dier o industriálnej architektúre, aj prednáška o budúcnosti Novej Cvernovky, na ktorej zakladatelia NC predstavia jej plány a súčasné projekty. O 15:30 do 16:30 budú diskutovať o budúcnosti Bratislavy primátor Vallo, župan Druba, starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. Celý program si pozrite TU. Vstupné sú 4 eurá, pre deti do 12 rokov, dôchodcov a obyvateľov z Ukrajiny je zadarmo.

Zdroj: TASR

Zdroj: TASR

Nová Cvernovka je kultúrne a kreatívne centrum spravované Nadáciou Cvernovka, ktoré sídli v priestoroch bývalej chemickej školy a internátu v Bratislave. Nájdete tu sálu pre kultúrne podujatia, vonkajšiu terasu s pódiom, bar a bistro, filmové a fotografické štúdio, komunitnú záhradu, detské ihrisko, nákupnú zónu, coworking, knižnicu a 132 umeleckých a kreatívnych ateliérov. 

Páčil sa vám článok?