V Rači sa dnes koná Deň krivých zrkadiel 2021 - viete, komu je určený?

31.8.2021

Zdroj: FB Nadácia ZSE

Páčil sa vám článok?

Deň krivých zrkadiel 2021 býva už tradične dňom, kedy sa verejnosť zvykne stretávať s ľuďmi s mentálnym postihnutím a zoznamuje s ich talentom, zručnosťami a názormi. Koná sa pod heslom „Sme iní, ale nie horší!, chceme žiť s vami, nie vedľa vás!“.

"Pripravili sme pestrý program pre celú rodinu a pre všetkých, ktorí sa chcú zabaviť! Ukážeme, čo dokážeme a môžete to zažiť spolu s nami 31. augusta od 14.00 do 18.00 hod. v záhrade Centra BIVIO na Alstrovej 153 v Bratislave Rači. Začíname piknikom tvorivosti a zábavy. Na rôznych stanovištiach nájdete tvorivé dielne, aktivity a darčekové prekvapenia pre deti, dokonca i možnosť zatancovať si a zaspievať. Svoje originálne výrobky ponúknu zamestnanci a klienti chránených dielní a domovov sociálnych služieb. Súčasťou programu bude ocenenie víťazov jubilejného 25. ročníka Výtvarného salónu ZPMP. Od 16.00 do 19.00 hod. bude paralelne prebiehať grilovačka na terase pri reštaurácii BIVIO," informovali verejnosť organizátori podujatia.

"Príďte sa zabaviť, spoznajte ľudí s mentálnym postihnutím!" To je hlavné heslo Dňa krivých zrkadiel, ktorý je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR, Nadácie Veolia a Nadácie ZSE. Na akcii spolupracujú Zduženie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR + Centrum BIVIO, DSS Sibírka, OZ Mládež ulice, Raná starostlivosť, n.o., Materské centrum Ráčik, OZ Krasňanko, IMPULZ ZPMP v Petržalke, DSS PRIMA. Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR je občianske združenie a vyvíja činnosť na území Slovenskej republiky. Vzniklo v roku 1980, združuje 44 miestnych organizácií s počtom členov takmer 10 000 osôb na celom Slovensku. Hlavným cieľom ZPMP v SR je
začlenenie ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti.

(ts)

Páčil sa vám článok?