VIDEO: Rača zrekonštruuje chátrajúcu ZŠ Plickova - starosta už podpísal zmluvu na 5,6 milióna eur!

28.7.2021

Zdroj: FB MČ Rača

Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Rača kompletne zrekonštruuje chátrajúcu Základnú školu Plickova. Račiansky starosta Michal Drotován v utorok (27. 7.) podpísal zmluvu so zhotoviteľom prác za 5,6 milióna eur. Cieľom je obnoviť areál a existujúce budovy na pôvodný účel vzdelávania žiakov na prvom a druhom stupni.

V nasledujúcich týždňoch prebehne protokolárne prevzatie stavby a následne začnú stavebné práce. "Je to najväčší a najnáročnejší projekt mestskej časti Rača za posledných 30 rokov. Verím, že ho spoločne dotiahneme do úspešného konca. Termín predpokladaného otvorenia školy je september 2023," priblížil starosta.

Zdroj: FB MČ Rača

Rekonštruovať sa bude objekt základnej školy, a to 25 tried a desať špecializovaných učební, jedáleň, kuchyňa, telocvične a príslušná infraštruktúra v nevyužívanom areáli na ulici Plickova.

Mestská časť na svojom webe zároveň informovala, že Fond na podporu športu rozhodol o pridelení dotácie vo výške 387.325 eur na rekonštrukciu telocvične Základnej školy Plickova. Ide o približne polovicu predpokladaných nákladov na opravu telocvične.

Zdroj: FB MČ Rača

 "Je to významný krok k obnoveniu celej budovy, ktorá tak bude môcť časom opäť privítať učiteľov a žiakov," uviedla račianska samospráva. Starosta zároveň avizoval podanie žiadosti o eurofondy na opravu budovy školy vo výške 2,85 milióna eur. Škola bola vyradená v roku 2007 zo siete škôl a následne viac ako desať rokov chátrala. Mestská časť ju získala do svojej správy v októbri 2019.

Fotografie z interiéru nájdete aj v našej galérii:

(TASR)

Páčil sa vám článok?