VIDEO: Na obchvate otvorili novú časť diaľničnej križovatky Rača

26.3.2021
0

Zdroj: BSK - Michal Feik

Páčil sa vám článok?

Od štvrtka 25.3. je v prevádzke nová časť diaľničnej križovatky Rača. Konkrétne ide o jej severnú časť, ktorá bude v budúcnosti slúžiť vodičom zo Svätého Jura. Aktuálne je cesta obojsmerná.

"Južná časť cesty II/502 v smere do Svätého Jura je uzavretá a začína sa jej rekonštrukcia. Cestu čaká napojenie na vjazdové a zjazdové vetvy budúcej diaľnice D4," informuje na svojom webe Bratislavský samosprávny kraj.

Ako ďalej uvádza BSK, Križovatka D4 s cestou II/502 je navrhnutá ako mimoúrovňová v tvare modifikovanej deltovitej križovatky. Je umiestnená severozápadne od cesty II/502, v priestore existujúcich vinohradov. Nedávno modernizovaná železničná trať Bratislava – Žilina je mimoúrovňovo prekrižovaná jedným mostným objektom na diaľnici D4, ktorým sa zároveň mimoúrovňovo prekrižuje aj cesta II/502.

FOTOGALÉRIA:

Polovica cesty II/502 (smer Pezinok) ostáva zachovaná v súčasnej polohe, riešenie rešpektuje existujúce vzdušné vedenie ZVN 400 kV. Križovatka Rača zabezpečuje prepojenie všetkých dopravných smerov a skladá sa z 10 križovatkových vetiev.

Dĺžka križovatky je 1,2 kilometra a pre jej výstavbu muselo byť vyklčovaných až 23 ha viníc.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?