FOTO: Na lavičke v Rači niekto nechal kompletný nákup - išlo o zábudlivosť alebo dobrý čin?

20.12.2020

Zdroj: FB Priatelia Rače

Páčil sa vám článok?

Celkom prekvapený zostal mladý muž žijúci na jednom zo sídlisk v bratislavskej Rači, keď pravdepodobne pri rannej prechádzke so psom uvidel na lavičke dve igelitové tašky s evidentne čerstvým nákupom. Ostatných obyvateľov Gelnickej ulice na nečakaný nález upozornil prostredníctvom dvoch fotografií zverejnených na sociálnej sieti.

"Dobré ránko, dávam informáciu, že si niekto zabudol svoj nákup na lavičke Gelnickej. Snáď nájde svojho majiteľa," napísal k fotografiám Juraj H. V diskusii niektorí vyjadrili údiv nad tým, že ako sa dá vôbec zabudnúť nákup. "Toto asi potrebujem vysvetliť. Ak si hladný, tak ideš do obchodu, nakúpiš a keď ideš domov, tak ho len tak stratíš? Možno je tam pre ľudí v núdzi, že na - berte," myslí si Matej.

Vevuš sa domnieva, že kľudne mohlo ísť o nejakého starý pána či pani. "Myslím si, že lepšie zabudnúť nákup vonku, ako dieťa v aute v horúčavách," dodala. Kika si zase myslí: "Úplne v pohode to mohol byť aj mladší človek, ktorý ma pretlak povinností, súkromné problémy, psychické ťažkosti. Je z čoho vyberať." Agnesa dodala: "Nedá sa vylúčiť ani to, že niekomu došlo zle." Autor pôvodných fotografií pridal asi o hodinu neskôr tretiu fotografiu, podľa ktorej je zrejmé, že jednu z igelitových tašiek si už niekto odniesol.

Zdroj: FB Priatelia Rače

Či to bol jej majiteľ alebo náhodný okoloidúci je ťažko povedať a takisto nie je úplne zrejmé či v tomto prípade naozaj išlo o nejaké nešťastné okolnosti, zábudlivosť majiteľa alebo pokus o dobrý skutok, tým, že niekto štedrý chcel urobiť  neznámemu človekovi v núdzi radosť pár dní pred Vianocami. Priznáme však, že tretia možnosť sa nám najviac páči aj pozdáva...

(ars) 

Páčil sa vám článok?