V areáli Malý Slavín v Malých Karpatoch pribudne nový altánok

24.11.2020

Zdroj: FB Metropolitný inštitút

Páčil sa vám článok?

Areál Malý Slavín, oddychovo-rekreačná zóna v Malých Karpatoch na trase medzi bratislavskou Račou a Záhorskou Bystricou, sa dočká revitalizácie. Pripravuje ju Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) spolu s mestskou organizáciou Mestské lesy v Bratislave. Realizácia projektu je naplánovaná na jar 2021.

Na mieste pôvodných prístreškov vznikne jeden kompaktný altánok, ktorý zachová doterajšiu kapacitu na sedenie a stolovanie, zastreší však väčšiu plochu. "Podstatná funkcia altánku je, aby sa človek vedel skryť pred počasím, a tento altánok je presne o tom. Je to tenká, vznášajúca sa strecha, ktorú pri pohľade takmer nevidno. Altánok teda nedominuje v lese, ale sa v lese stráca. A my môžeme vnímať to podstatné, okolitú prírodu," priblížil Matej Dobšovič, riaditeľ Mestských lesov v Bratislave. Obnovy sa dočkajú všetky časti areálu, vrátane altánkov a priestoru studničky.

Úprava altánkov a verejného priestoru v areáli Malý Slavín je jeden z projektov hlavného mesta a MIB pre lepšie verejné priestory, v rámci ktorých mesto zlepšuje kvalitu ciest, chodníkov a verejných priestorov po celom meste.

Zdroj: FB Metropolitný inštitút

(TASR)  

Páčil sa vám článok?