Obyvateľov Rače v noci vydesila silná explózia - čo bolo jej príčinou?

16.1.2020
Páčil sa vám článok?

Čo to bolo za ranu? Počuli ste to? Nám až dom zatriaslo! Takéto vystrašené reakcie sa množili dnes od skorého rána na facebookovej stránke Priatelia Rače, kde ľudia riešili mohutný výbuch, ktorý ich viacerých nielen zobudil, ale prinútil vstať z postele, aby zistili, čo sa stalo...

"Bolo to presne o 4 ráno, ozvala sa strašná rana, potom obrovský dym, išlo to od domu pána Zelenku, tak sme volali na políciu, že tam asi vybuchol kotol. Keď som sa pozrel z okna, tak autá stojace na tej ulici sa ešte kývali. O päť minút tam prišli dve hasičské autá a jedna veľká záchranka. Pre tmu nebolo nič vidieť, a o päťdesiat minút všetci odišli," napísal Igor Morvay. 

"Aj nás tá silná detonácia doslova vyhodila z postelí. Sme sa ešte hodinu po tom triasli a aj naše psy sa išli zblázniť od strachu," pridal svoju skúsenosť Tomáš Žembery. 

"Na Hybešovej ulici kúsok od hlavnej cesty vybuchlo auto, ale už je to uhasené," informoval obyvateľov Rače pán Lučenič a Michal Kubala upresnil, že išlo o výbuch tlakovej nádoby v dôsledku technickej chyby. "Vznikol tam aj drobný požiar, ktorý sa našej jednotke krátko po príchode podarilo lokalizovať," uviedla pre Bratislavské noviny dispečerka z operačného strediska Hasičského a záchranného zboru SR v Bratislave. "Žiadne osoby v dôsledku výbuchu ani pri hasení následného požiaru neboli zranené," dodala.

(ars)  

Páčil sa vám článok?