Vianočné trhy otvoria i v Rači, vystúpi aj Ján Berky Mrenica

4.12.2019
0

Zdroj: MÚ Rača

Páčil sa vám článok?

Od piatka do nedele si vianočnú atmosféru naplno vychutnajú aj obyvatelia Rače. Pred Nemeckým kultúrnym domom sa tu totiž budú konať Vianočné trhy. Tešiť sa môžete aj na kultúrny program či stromček.

Trhy otvoria v piatok o 15:00 h rozsvietením vianočného stromčeka. Nasledovať bude program detí zo ZUŠ Vrbenského, MŠ Barónka, MŠ J. A. Komenského, MŠ Plickova a Spojená škola de La Salle.  

V sobotu v rámci predstavenia „Pripravme sa na Mikuláša“ deti spoločne s anjelom a čertom privítajú Mikuláša (14:00 h interaktívne divadielko, 15:00 príchod Mikuláša). Večer (o 17.00 h) sa môžete tešiť na koncert Jána Berkyho Mrenicu a Gypsy Jazz SK.

V nedeľu zas DFS Vienok a ĽH Vienok  v rámci zvykoslovného pásma „Vianoce s Vienkom“ pripomenie zvyky okolo Vianoc (15:00 h).

V rámci sprievodného programu odprezentujú Račianski vinári v červenej lisovni Nemeckého kultúrneho domu svoje vína. Račiansky muzeálny spolok pripravuje na predvianočný čas expozíciu Vianoce našich starých rodičov.

​V sobotu o 17.00  h sa bude v Nemeckom kultúrnom dome konať aj prednáška etnologičky Kataríny Nádaskej na tému Vianočné tradície a zvyky.

Počas celého decembra bude zároveň na miestnom úrade expozícia výstavy Rodinné Vianoce s kresbami a maľbami detí z račianskych škôl a škôlok.

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?