FOTO: Kúpalisko v Rači síce otvorili, ale v detskom bazéne by ste vodu hľadali márne...

28.6.2019

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

V posledný deň školského roku 2018/2019 otvorili aj jedno z dvoch letných kúpalísk na území Rače a to konkrétne v Knižkovej doline. Návštevníci, ktorí prišli aj s najmenšími ratolesťami však boli možno trochu sklamaní. V detskom bazéniku sa nachádzala namiesto vody len kefa...

"Ak by ste sa tešili s Vašimi detičkami na kúpalisko do Rače, ktoré dnes konečne otvorili!!!! Doneste si pre istotu nafukovacie bazeníky," napísala k fotografii detského bazénu, v ktorom sa namiesto vody nachádzala akurát kefa na šúrovanie a o kúsok ďalej stál fúrik. V strede bazéna pribudla oproti našej poslednej návšteve začiatkom júna kovová konštrukcia, cez ktorú bude pravdepodobne striekať voda, ale zjavne ju nestihli do termínu otvorenia kúpaliska dokončiť, keďže aj okolie skôr pripomínalo stavenisko... 

Zdroj: FB Priatelia Rače

​"Asi STaRZ-u ešte nenabehli tie peniaze za prenájom štadióna od hokejového Slovana, keď nemajú ani na vodu do detského bazéna," sarkasticky poznamenal jeden z diskutujúcich na Facebooku. "Super. A voda tam je? Alebo aj tú si treba zadovážiť," zvedavo sa opýtala pani Silvia, na čo jej autorka fotografie kontrovala fotografiou doplna napusteného hlavného 50-metrového plaveckého bazéna. Rodičom teda nezostalo nič iné než vziať deti na vlastnú zodpovednosť deti okúpať sa do "veľkého" bazéna. 

Zdroj: FB Priatelia Rače

Napokon teda neodchádzal asi nikto domov sklamaný, čoho dôkazom je aj milý príbeh, o ktorý sa na FB stránke Priatelia Rače podelila pani Lucia Gall: "Dnes bolo prvýkrát otvorené kúpalisko v Rači. Boli sme tam s Kubkom. Je to mladý všetečný zdravý chalan s autizmom. Boli sme divná dvojka. Ja, malá a dredatá, Kubi - stále pobehujúci a vysmiaty. Zo začiatku sme vzbudzovali zjavnú nedôveru. Nebolo tam veľa ľudí, Kubko pútal pozornosť. Okrem toho, že miluje vodu (ako skoro všetci autíci, ktorých poznám), miluje aj poriadok. Čistil kanáliky od listov, ktoré tam napadali, sem tam naprával sandále okolo bazéna. Keď plával, špliechal vodu nohami, lebo inak to nevie. Bolo na ňom vidno, že si vodu, slnko a ľudí užíva. Ľudia si zvykli, že Kubi a jeho zábavky sú v pohode. Keď sme odchádzali, jeden pán ho pozdravil: "Ahoj Kubko a ešte príď!" Týmto som chcela všetkým poďakovať za milý prístup a toleranciu." 

AKTUALIZÁCIA:

Na druhý deň po otvorení, teda v sobotu už bol detský bazén opravený a plne funkčný, čo dokumentuje aj fotografia jednej z návštevníčok račianskeho kúpaliska:

Zdroj: FB Priatelia Rače

(ars) 

Páčil sa vám článok?