OLO začne opäť prevádzkovať zberný dvor v Rači

2.4.2019
Zberný dvor na luhoch je otvorený dlhšie - zberny_dvor
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) aj v roku 2019 spustí prevádzkovanie zberného dvora v Mestskej časti Bratislava – Rača. Oproti minulému roku, budú rozšírené otváracie hodiny zberného dvora a navštíviť ho budú môcť aj obyvatelia ďalších dvoch mestských častí.

Zberný dvor sa nachádza Pri Šajbách, bude otvorený sezónne od 15. apríla do 30. novembra 2019, vždy v utorok a vo štvrtok od 11.00 do 18.00 hod. a v sobotu od 8.00 do 15.00 hod., s výnimkou štátnych sviatkov. Zberný dvor v Rači budú môcť navštíviť aj obyvatelia ďalších dvoch mestských častí Bratislava – Nové Mesto a Bratislava – Vajnory.

Podmienky vstupu do zberného dvora

Zberný dvor je určený pre pôvodcov komunálneho odpadu, ktorí sú zapojení do systému množstvového zberu komunálneho odpadu v Bratislave. Podmienkou vstupu je preukázanie trvalého alebo prechodného pobytu v Mestskej časti Bratislava - Rača, Bratislava – Nové Mesto alebo Bratislava – Vajnory, prípadne preukázanie vlastníctva alebo nájmu záhrady, vyplnenie formulára návštevníka, dodržiavanie pokynov zamestnancov zberného dvora a vstup len s vozidlom do 3,5 tony. Na zbernom dvore je možné bezplatne odovzdať objemný odpad (max. objem 150 kg osoba/rok), bio odpad zo záhrad a zelene (max. 3 vrecia osoba/týždeň), papier a lepenku, sklo, plasty, jedlé oleje a tuky. Je potrebné priniesť vopred roztriedený odpad. Spoplatnené je odovzdanie drobného stavebného odpadu sumou 0,078 Eur/kg. Zamestnanci OLO zabezpečia odváženie drobného stavebného odpadu, poplatok obyvatelia uhrádzajú hlavnému mestu SR Bratislava.

Zberný dvor prešiel úpravou

Spoločnosť OLO prevádzkovala zberný dvor v Rači už v roku 2018, kedy sa realizovali aj viaceré úpravy. Boli zakúpené nové veľkokapacitné kontajnery, nová váha na drobný stavebný odpad a špeciálny veľkokapacitný lis na plasty. Inštalovali sa nové informačné tabule s cieľom poskytnúť návštevníkom väčší komfort a viac informácií o odpade, ktorý je možné na zbernom dvore odovzdať. Pribudol aj kamerový systém, aby sa zabránilo ukladaniu odpadu mimo areálu zberného dvora.

Najväčší zberný dvor v Bratislave je na Starej Ivanskej ceste 2

Spoločnosť OLO prevádzkuje tiež najväčší zberný dvor v Bratislave na Starej Ivanskej ceste 2, ktorý ročne navštívi okolo 40 000 návštevníkov. Tí v ňom ročne odovzdajú viac ako 15 000 ton odpadu. Na tomto zbernom dvore je možné uložiť najviac druhov odpadov v hlavnom meste. Všetky odpady sú pravidelné odvážané na ďalšie zhodnotenie.

(ts)

Páčil sa vám článok?