Vodič motorky nechcel zastaviť policajtom, narazil do ďalšieho auta

11.8.2022

Zdroj: FB Políca SR- Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti spozorovali v stredu krátko pred 17.00 h na Nákovnej ulici v bratislavských Podunajských Biskupiciach motocykel značky Honda, ktorého vodiča chcela zastaviť a skontrolovať.

Vodičovi dali znamenie na zastavenie, ten však na nereagoval, zrýchlil a zjavne chcel policajtom ujsť. Pri unikaní predbiehal auto Volkswagen z pravej strany. Volkswagen však odbočil vpravo, v dôsledku čoho došlo k ich zrážke. "Policajti následne vodiča motocykla obmedzili na osobnej slobode a podrobili kontrole. Pri nej bolo preukázané, že vodič má súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu v trvaní troch rokov, pričom táto dobe ešte neuplynula. Zároveň bolo preukázané, že tabuľky s EČV nachádzajúce sa na motocykli patria inému motocyklu, a rovnako vodič nepredložil povinné zmluvné poistenie. Vodič bol obmedzený na osobnej slobode, a po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia," informoval nás hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff.

V tejto súvislosti policajti vzniesli obvinenie z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia 37-ročnému Stanislavovi S. z okresu Senec. Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom“ konaní.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?