To je arogancia: Muž znečistil autobus MHD a ešte v ňom aj fajčil

17.2.2022
0

Zdroj: FB Revizori Bratislava

Páčil sa vám článok?

Kým každý z nás má dnes vo vozidle MHD nasadený respirátor, nájdu sa aj ľudia, ktorí nie že nerešpektujú aktuálne nariadenia, ale v autobuse navyše narobia neporiadok a ešte si aj "zapália". Takáto situácia sa odohrala včera v autobuse linky číslo 70.

"Večer som išla s dcérou v autobuse MHD č.70, nastúpili sme na Mlynských nivách. A takého človeka som v Bratislave nestretla. Fuj," zverejnila aj s fotografiou svoju skúsenosť na sociálnej sieti na stránke Revízori Bratislava jedna z cestujúcich.

Z fotografie je zrejmé, že muž vo vozidle "na drzovku" fajčil. S paňou, ktorá cestovala i s dieťaťom, sme sa spojili, aby sme zistili viac. Ako nám prezradila, išlo o autobus linky číslo 70, ktorý tesne pred 22.00 h odchádzal z Mlynských nív smerom na Podunajské Biskupice. "Nemal viac ako 45 rokov, bol to muž pracujúci v obchode, spoznala som podľa jeho mikiny. Sedel za harmonikou na dvojsedadle na ľavej strane," priblížila nám.

Tento cestujúci skomplikoval život všetkým naokolo. Vodič mu podľa cestujúcej vyčítal pooblievané vozidlo i nenasadené rúško. Nakoniec na zastávke Pálenisko odstavil vozidlo, všetci museli vystúpiť a počkať na ďalší spoj. Na zastávke mali podľa nej cestujúci vodičovi povedať i to, že muž vo vozidle fajčil (išlo však o iqos, ktorých pach nie je taký výrazný, no ľuďom tiež prekáža). 

Znečistený autobus odišiel po príchode ďalšieho vozidla zo zastávky prázdny (zrejme na vyčistenie), na miesto podľa cestujúcej neprišli ani dispečeri, ani polícia. Cestujúci nasadli na ďalší spoj. Prekvapujúce však je, že pokojne medzi mal nasadnúť i muž, ktorý všetko spôsobil.

O informácie k tomuto incidentu sme požiadali aj Dopravný podnik Bratislava. Tu sme však dostali presnejšie informácie, ktoré sa úplne s tými od cestujúcej nezhodujú.  "Krátko po desiatej hodine večer bola na základe hlásenia vodiča autobusu linky 70, nachádzajúceho sa na Slovnaftskej ulici – zastávka Pálenisko, vyslaná dispečerská jednotka Dopravného podniku Bratislava. V uvedenom vozidle sa nachádzal cestujúci, ktorý vnútorný priestor znečistil a odmietal vystúpiť. Pracovníci dopravného dispečingu preto na riešenie situácie privolali jednotku Mestskej polície Bratislava. Následkom incidentu prišlo ku krátkodobému výpadku spomínaného vozidla. To DPB bezodkladne nahradil záložným vozidlom, a to zo zastávky Stn. P. Biskupice," prezradil nám hovorca DPB Martin Chlebovec.

Podľa prepravného poriadku môže vodič neprispôsobivého cestujúceho vyzvať, aby vozidlo opustil. Vyhodiť ho však nemôže. Ak asociálne sa správajúci cestujúci odmietne vystúpiť, vodič môže kontaktovať dispečing, ktorý nechá cestujúceho za asistencie polície vyviesť. 

(ms)

Páčil sa vám článok?