Zavedenie parkovacieho systému v Petržalke: Supermarketu vznikol veľký problém

15.2.2022

Zdroj: in

Páčil sa vám článok?

Keď sa v januári spustil mestský parkovací asistent na Dvoroch 4, všetci sa čudovali, kam odtiaľ všetky autá zmizli. Odpoveď už musí riešiť neďaleký supermarket.

Fakt je, že časť áut sa presunula do blízkych lokalít. Avšak petržalský parkovací systém nedovoľuje nerezidentom v noci v Petržalke v modrých boxoch parkovať vôbec, a tak vodiči mimobratislavských vozidiel našli iné riešenie. Parkovisko pred supermarketom na Mamateyovej je posledné týždne permanentne plné. Narátali sme minimálne tri desiatky ne-bratislavkých značiek a nedá sa predpokladať, že niekto z Popradu si potreboval ísť nakúpiť do Petržalky. Parkovisko pred supermarketom sme obhliadli viac dní za sebou a niektoré takéto vozidlá tu parkujú dlhodobo. Tento supermarket totiž nemá rampu, teda ani žiadne časové obmedzenia. Problém je, že zákazník, ktorý si príde skutočne nakúpiť, tak v poslednej dobe nemá kde zaparkovať. „Tento problém registrujeme a pripravujeme jeho vyriešenie,“ informoval nás Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie spoločnosti Lidl. „Nateraz však nedokážem presne odhadnúť termín realizácie, nakoľko závisí aj od obdržania potrebných povolení. Verím však, že sa tak stane v horizonte niekoľkých týždňov.“

Situácia teda donútila aj tento supermarket obmedziť parkovisko rampami, inak totiž začnú prichádzať o zákazníkov.

V Petržalke je parkovacích miest pred supermarketmi niekoľko tisíc a predstavou starostu Petržalky Jána Hrčku je, že v noci, keď ich supermarket nepotrebuje, by mohli slúžiť skôr rezidentom. Rokovanie samosprávy s prevádzkami už prebiehajú vyše roka. Rieši sa najmä technické zabezpečenie, teda ako to kontrolovať, aby sa to nezneužívalo. Ide napríklad o parkoviská Technopolu, TPD, Plus 7 či parkoviská reťazcov, ktoré majú rampy... Od marca má samospráva ambíciu pripojiť každý mesiac do petržalského parkovacieho systému aspoň jedno.
(in)

Páčil sa vám článok?