FOTO: V Podunajských Biskupiciach zbierajú vrchnáčiky do veľkého kovového srdca - na aký účel?

19.11.2020

Zdroj: FB Podunajské Biskupice

Páčil sa vám článok?

Ako prví prišli s iniciatívou začať zbierať vrchnáčiky od PET fliaš žiaci zo Základnej školy na Podzáhradnej ulici pod vedením pani učiteľky Lucie Branikovičovej. Ich pomoc bola určená malému Peťkovi so svalovou dystrofiou. Pred niekoľkými dňami sa k nim pridal aj starosta Podunajských Biskupíc Zoltán Pék, ktorý nechal vyrobiť dve mriežkované srdcia určené na ďalšie vrchnáčiky...

"Dnes boli srdcia pevne osadené na Trojičnom námestí a na trhovisku na Latorickej ulici. Srdce na námestí sa vedenie mestskej časti rozhodlo venovať 11-ročnému hluchoslepému chlapčekovi Marekovi zo Skalice, ktorý od narodenia zápasí s mnohými diagnózami ako Downov syndróm či detská mozgová obrna a absolvoval už 45 operácií. Marečkovi pomáha nákladná rehabilitácia a cieľom zbierky je na ňu jeho rodine finančne prispieť," informoval verejnosť na FB stránke Podunajských Biskupín pán Rudolf Héger. 

Zdroj: koláž abn/FB Podunajské Biskupice

"Ďalšie srdce na trhovisku zatiaľ hľadá svojho majiteľa. Ak by ste o niekom vedeli, prosím napíšte nám do správy. Ďakujeme všetkým, vďaka ktorým sa obe srdcia čoskoro naplnia plastovými vrchnákmi," dodal známy podnikateľ. 

Zdroj: FB Podunajské Biskupice

Starosta Zoltán Pék verí, že obyvatelia Podunajských Biskupíc srdcia vrchnáčikmi poľahky naplnia...​

Zdroj: FB Podunajské Biskupice

​Za jeden deň pribudli vo veľkom srdci stovky nových vrchnáčikov...

(ars)

Páčil sa vám článok?