Zlyhali záchranári? Smrť jedného z obyvateľov útulku Resoty vyvoláva pochybnosti o práci zdravotníkov

31.1.2018
0
Úmrtie v útulku Resoty

Zdroj: FB Resoty

Páčil sa vám článok?

Bratislavská resocializačná komunita Antona Srholca - Resoty sa sťažuje na postup záchranárov pri zásahu u jedného z ich obyvateľov. Muž na druhý deň po zásahu zomrel. Resoty tvrdia, že zdravotníci u neho zanedbali starostlivosť. Vyjadrite svoj názor aj v našej ankete.

Bratislavská záchranka teraz preveruje postup svojej posádky. V prípade potvrdenia skutočností hovorí o prijatí „všetkých potrebných a účinných opatrení, aby sa takáto situácia už viac neopakovala". „S podnetom na preskúmanie činnosti záchranárov sme sa obrátili na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou,“ informovala bratislavská polícia.

„Vedeli, že sa náš obyvateľ pokúsil o samovraždu požitím niekoľkých desiatok tabletiek lieku, zrejme v kombinácií s alkoholom. Opakovane vravel záchranárom, že sa chce zabiť. Napriek tomu túto skutočnosť nikde nezapísali, dali mu infúzie, ktoré mu mal meniť jeho spolubývajúci - iný bezdomovec,“ opísala situáciu v utorok (30.1.) resocializačná komunita na Facebooku s tým, že ho záchranári nechali ležať v útulku bez zdravotnej starostlivosti celú noc. U muža mala pritom nasledujúce ráno konštatovať smrť tá istá posádka. „Postup sa nám nezdá v poriadku,“ uvádzajú Resoty.

„Ing. R. R bol slušný a tichý muž túžiaci postaviť sa u nás na nohy,“ informovali ešte o svojom obyvateľovi na sociálnej sieti.

Postup posádky prešetrujú

Záchranná zdravotná služba Bratislava prešetruje popisovaný prípad a postup jej posádky. „V prípade, ak sa potvrdia skutočnosti, ktoré by znamenali nesprávny postup alebo pochybenie zo strany lekára a zasahujúcej posádky, je naša organizácia pripravená prijať všetky potrebné a účinné opatrenia, aby sa takáto situácia už viac neopakovala,“ napísala v písomnom stanovisku.

„Pre zistenie presných príčin bola nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva. O ďalšom postupe vo veci rozhodne polícia po zabezpečení výsledkov pitvy,“ dodala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková s dôvetkom, že s podnetom na preskúmanie činnosti záchranárov sa obrátila na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

O živote v útulku Resoty po smrti Antona Srholca sme vás informovali pred rokom.

(TASR, ms)

Páčil sa vám článok?