BEDEKER GURMÁNA Reštaurácia na dostihovej dráhe má nového majiteľa, otestovali sme ju

6.5.2023

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

O reštaurácii Podkova grill restaurant v areáli petržalskej Dostihovej dráhy sme počuli, že vďaka nedávnej zmene majiteľov nabrala nový gastronomický dych. Tak sme sa na to prišli pozrieť.

Zašli sme sem v druhej polovici apríla, keď menu v jedálnom lístku striedali iba raz za mesiac, teraz od mája by ste už mali každý týždeň nájsť v ponuke niečo iné. S počtom rôznych druhov jedál to nepreháňajú, určite si však vyberiete, i keď ceny sú vyššie.

Reštaurácia láka na sľub, že svojim hosťom pripraví skutočné „gurmánske umenie“. Nás ako prvé potešilo, keď sme sa z jedálneho lístka dozvedeli, odkiaľ pochádza bravčová kotleta alebo ryba, ktorú sme si objednali – je zjavné, že stavajú na lokálnych farmároch či spracovateľoch.

Začali sme polievkou Pho (5,90 €), vývarom z kukuričných kuriatok s ryžovými rezancami, klíčkami mungo, jarnou cibuľkou, mrkvou i zeleným koriandrom. Vývar bol veľmi silný, výrazný a voňavý, ten zvyšok však chuťovo zaostával, jedli sme už aj lepší. Túto verziu ázijskej polievky hodnotíme ako nie zlú, ale ani nič mimoriadne.

Zdroj: Marián Dekan

​Polievka Pho

Z rýb bol v deň našej návštevy v ponuke Jeseter (15,90 €)  s mixom bielej a zelenej špargle a toto jedlo sme si skutočne vychutnali. Ryba bola perfektná, v kombinácii so zeleninou vytvorila peknú jemnú chuť, pričom rybacia omáčka pripravená zo zeleného karí a s medvedím cesnakom dávala delikatese príjemný pikantný záver. Trochu sklamalo množstvo špargle – málo! Domáce hranolčeky (4,90 €) ako príloha k rybe boli vydarené, chrumkavé, správne dosolené, tipujeme, že aj zemiaky dodáva reštaurácii overená farma.

Zdroj: Marián Dekan

​Jeseter s mixom špargle

Ďalšou dobrou voľbou boli Grilované kukuričné kuracie prsia (12,90 €) s duseným baby špenátom na masle s cesnakom a s  bearnaise omáčkou. Mäso z kuriatka kŕmeného kukuričnou zmesou naozaj chutilo tak nejak kvalitnejšie, bolo šťavnatejšie aj krehkejšie, a porcia na tanieri obrovská. Omáčka mala pre nás zvláštnu chuť, trochu horkú, s jemným nádychom horčice, keby nám nepovedali, že je v nej aj prosecco, nevedeli by sme ju nijako identifikovať. Sama osebe nezaujala, ale spolu s mäsom a špenátom, ktorý bol super, aj cesnak sme v ňom cítili, vyznela príťažlivo. Jednoducho, trojkombinácia, ktorá sa k sebe hodila.

Zdroj: Marián Dekan

Grilované kukuričné kuracie prsia s duseným baby špenátom

Bravčová kotleta Parmigiana (15,90 €), vyprážaná v domácej panko strúhanke a vyzdobená listami bazalky i baby mozarellou, pôsobila na pohľad príťažlivo. Mäsko chutilo celkom fajn, ale... na to, že zrelo 21 dní (takto nám ho prezentovali), sme čakali čosi jemnejšie a šťavnatejšie. Omáčka z grilovaných paradajok mala čistú, intenzívnu chuť, nič nadbytočné, s chrumkavou kotletou sa perfektne zladila, hodil by sa nám však navyše svieži šalát. Ako prílohu sme si dali Baby zemiaky (4,90 €) na masle s petržlenovou vňaťou, pri ktorých si uvedomíte, že na skvelú pochúťku niekedy netreba veľa.

Zdroj: Marián Dekan

​Bravčová kotleta vyprážaná v domácej panko strúhanke

Pomaly dusený hovädzí Short Ribs (16,90 €) bol neskutočnou pastvou pre oči. Po peknej prezentácii bolo ďalším prekvapením zistenie, že „short ribs“ je vlastne jedna kosť, ale také vysoké rebrá sme v živote nevideli. Pripravené boli excelentne, krusta z posekaných pistácií a ružového korenia im dala ešte ďalší chuťový rozmer. Výnimočná bola aj omáčka z koreňovej zeleniny a vína, grilovaná jarná cibuľka a kapary boli už bonusom navyše. K špecialitke nám opäť prišla vhod vydarená domáca produkcia hranolčekov.

Zdroj: Marián Dekan

​Rebierka Short Ribs

To najlepšie na koniec – takto vysoko hodnotíme maškrtu s názvom Cheesecake  à la podkova (5,90 €), ktorá nám ulahodila všetkým, čo ju vytvorilo: od delikátneho krému z kokosu, vanilky a citróna cez marakujovú omáčku až po domácu sušienku s aktívnym čiernym uhlím. Lepší dezert sme dávno nejedli: keď sa nám podarilo nabrať si všetko na vidličku, jednotlivé chute sa postupne akoby rozbaľovali. Najvýraznejšia bola chuť sušienky, ktorá na chvíľu všetko prebila, potom nenápadne prešla do chuti citrusu, napokon nám v ústach ostala jemná chuť kokosu. Zákusok ako sen, pri ktorom sa tešíte na ďalšie sústo hneď po tom, ako si vychutnáte to predchádzajúce.

Zdroj: Marián Dekan

Cheesecake à la podkova 

Naše hodnotenie: ****

Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

(bn)

Páčil sa vám článok?