VIDEO a FOTO: Čo sa stalo? Sad Janka Kráľa zaplavila voda

12.3.2023
0

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Sad Janka Kráľa je od dopoludnia pod vodou. Tá zaplavila veľkú časť parku. Dôvodom je prasknuté potrubie.

Zaplavilo veľkú časť parku od nákupného centra pri Moste SNP až po Krasovského ulicu pri Starom moste.  Situáciu rieši Bratislavská vodárenská spoločnosť.

Spoločnosť sa už vyjadrila na sociálnej sieti. "Dnes okolo 11. hodiny došlo k poruche na jednom z veľkých transportných vodovodných potrubí vedúcich z vodného zdroja Pečniansky les smerom do Petržalky. Potrubia s priemerom DN 800 sme odstavili a budeme hľadať presne miesto poruchy, aby sme ju mohli opraviť. Vzhľadom na objem vody v týchto potrubiach ešte nejaký čas potrvá, kým voda prestane vytekať do okolia sadu Janka kráľa," uviedla spoločnosť.

FOTOGALÉRIA:

Porucha ovplyvnila dodávku vodu do areálu bratislavskej Incheby, ako aj viacerých ulíc v Petržalke. "Na odstránení poruchy pracujeme, pričom meníme smer prúdenia vody a ľudí zásobujeme pomocou ostatných potrubí. To môže vyvolať zmenu zafarbenia vody v niektorých lokalitách. Napriek tomu je táto voda zdravotne nezávadná," dodala spoločnosť. 

Video zo Sadu Janka Kráľa:

Druhé video zo Sadu Janka Kráľa:

Tretie video zo Sadu Janka Kráľa:

Mestská polícia v súčasnosti v okolí sadu označuje miesta, ktoré do vyriešenia havarijného stavu budú neprístupné verejnosti. "Radi by sme poprosili obyvateľov Bratislavy, aby rešpektovali pokyny mestskej polície a zbytočne do priestorov Sadu Janka Kráľa nechodili," uviedol vedúci oddelenia komunikácie Mestskej polície Bratislavy Peter Borko. Sad podľa neho zostáva otvorený, avšak niektoré úseky označené páskami mestskej polície prístupné nie sú.

Zdroj: ac

Ešte aj večer odčerpávali vodu a vypúšťali ju do Dunaja.

BVS večer informovala, že dodávka pitnej vody bola obnovená do celej mestskej časti Petržalka s výnimkou odberných miest priamo na Viedenskej ceste. 

Zdroj: ac

Voda do sadu stále pritekala aj vo večerných hodinách.

Zdroj: ac

Vzniknuté jazero sa rozprestieralo v priestore amfiteátra a ďalej až za sochou Janka Kráľa.

Zdroj: ac

Voda sa dostala aj k fontáne.

Zdroj: ac

Jazero končilo až pri Krasovského ulici pri Starom moste.

Situácia sa okamžite stala hitom internetu, video zdieľala aj satirická stránka Zomri:

​(ivk, noviny.sk, tasr)

Páčil sa vám článok?