Takto ožíva verejný priestor: Sivú asfaltovú plochu premenili na žiarivé miesto

20.10.2022
0

Zdroj: in

Páčil sa vám článok?

Veľkorysý priestor pred Medveďovej 30 oproti vynovenému nákupnému stredisku je čoraz funkčnejší. Ešte minulý rok reflektovala mestská časť na úsilie jedného z poslancov a participovala na vzniku moderného hokejbalového ihriska, ktoré slúži na súťaže, ale aj pre verejnosť. Tento rok k nemu pribudlo krásne farebné ihrisko vďaka iniciatíve Projekt Ihrisko.

Chalani z WallDesign v spolupráci s Mariom Biharym premenili sivú asfaltovú plochu na žiarivé miesto, kde deti rady trávia čas.

A hneď vedľa workoutového ihriska by v týchto dňoch mali finišovať práce na novom detskom ihrisku. Staré prvky boli v predchádzajúcich týždňoch odstránené a nahradiť ich malo deväť nových certifikovaných herných prvkov - vežová a gymnastická zostava, závesné hojdačky s 2 sedákmi, vahadlová hojdačka či pružinová hojdačka pre jedno i dve deti. Súčasťou bude aj nové pieskovisko či lavičky z dielne Petržalky. Aj na takýchto miestach vznikajú sídliskové komunity.

Zdroj: in

Sivá plocha sa rozžarila.

Podobnou obnovou prechádza aj detské ihrisko na Haanovej. Pre deti tu osadia namiesto starých herných prvkov šmykľavky, lanový most, lezeckú stenu, hojdačky s 3 sedákmi, pružinovú hojdačku, balančný kolotoč či gymnastickú zostavu (kruhy, hrazda, lanová sieť, rebriny, tyč na šplh, lezecká stena).

(pn)

Páčil sa vám článok?